Oodi Berliinille

Seppovaara, Juhani
Nimeke: Oodi Berliinille
Tekijät: Seppovaara, Juhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523820890
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.1.2021
Hinta: 19,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 326
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Muut elämäkerrat
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 44.11 Berliini
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjailijat, valokuvaajat, taloustieteilijät, muistot, ajankuvaus, arki, yhteiskunnallinen muutos
Avainsanat: Berliini, Eurooppa, Saksa, Saksan demokraattinen tasavalta, ajankuvaus, arki, kirjailijat, muistot, taloustieteilijät, valokuvaajat, yhteiskunnallinen muutos
Tämän kuvitetun kirjan kertoja ajautui matkoillaan 1980-luvun alussa Itä-Berliiniin, josta löysi lapsuutensa Helsingin kadonnutta runollista tunnelmaa. Myöhemmin hän asettui tutuksi käyneeseen Prenzlauer Bergin kaupunginosaan.

Berliinin itäpuoli muuttui ratkaisevasti muurin murruttua. Samalla muuttui myös kertojan elämä. Hän jätti Berliinin kokemusten vauhdittamana piinaksi muuttuneen työnsä Suomen Pankissa ja ansaitsi leipänsä valokuvaajana ja kirjoittajana. Syntyi kuvapitoinen kirjasarja katoavasta Suomesta.

Oodi Berliinille kertoo Prenzlauer Bergin Helmholzplatzin tienoilla asuvien ja sinne eri puolilta maailmaa muuttaneiden kohtaloista. Rikkaasta ja rakkaasta ihmisten mosaiikista kutoutuu kaleidoskooppimainen kuva elämästä ohi ajan ja paikan. Vuosien saatossa Suomi, Saksa ja Eurooppa avautuvat kertojalle uudella tavalla.

Kirjoituskokoelmassa kiteytyy olennaisen kertojan kokemuksista; se on hänen henkinen testamenttinsa ja samalla oodi elämälle.

Juhani Seppovaara (1947) on Berliinissä vaikuttava valokuvaaja ja kirjailija. Oodi Berliinille on hänen 21. teoksensa. Seppovaaran tuotannon pääaiheina ovat olleet kansanomainen rakennuskulttuuri ja katoava Suomi. Hänen valokuviaan on ollut esillä useissa näyttelyissä Pariisissa, Madridissa, Berliinissä, Pietarissa ja Helsingissä. Aikaisemmin hän toimi ekonomistina Suomen Pankissa. Hän asuu vaihtelevasti Berliinissä ja Kirkkonummella.


Katso myös