Oodi Berliinille

Seppovaara, Juhani
Nimeke: Oodi Berliinille
Tekijät: Seppovaara, Juhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523820890
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 18.8.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 18.8.2021
Hinta: 24,95 € (22,68 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 250
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Historia
Kulttuuri ja taide
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 44.11 Berliini
Tämän kuvitetun kirjan kertoja ajautui matkoillaan 1980-luvun alussa Itä-Berliiniin, josta löysi lapsuutensa Helsingin kadonnutta runollista tunnelmaa. Myöhemmin hän asettui tutuksi käyneeseen Prenzlauer Bergin kaupunginosaan.

Berliinin itäpuoli muuttui ratkaisevasti muurin murruttua. Samalla muuttui myös kertojan elämä. Hän jätti Berliinin kokemusten vauhdittamana piinaksi muuttuneen työnsä Suomen Pankissa ja ansaitsi leipänsä valokuvaajana ja kirjoittajana. Syntyi kuvapitoinen kirjasarja katoavasta Suomesta.

Oodi Berliinille kertoo Prenzlauer Bergin Helmholzplatzin tienoilla asuvien ja sinne eri puolilta maailmaa muuttaneiden kohtaloista. Rikkaasta ja rakkaasta ihmisten mosaiikista kutoutuu kaleidoskooppimainen kuva elämästä ohi ajan ja paikan. Vuosien saatossa Suomi, Saksa ja Eurooppa avautuvat kertojalle uudella tavalla.

Kirjoituskokoelmassa kiteytyy olennaisen kertojan kokemuksista; se on hänen henkinen testamenttinsa ja samalla oodi elämälle.

Juhani Seppovaara, Suomen Pankin entinen ekonomisti, on palkittu valokuvaaja, kuvittaja ja kirjoittaja. Hänet tunnetaan DDR-harrastajana ja keräilijänä, joka on julkaissut kymmenen kuvakirjaa. Seppovaaran valokuvia on ollut esillä useissa näyttelyissä, muun muassa Helsingissä, Suomen Ranskan ja Saksan instituuteissa sekä Pietarissa.


Katso myös