Onnellisesti omillani — Elämää parisuhdenormin ulkopuolella

Niskanen, Johanna
Nimeke: Onnellisesti omillani — Elämää parisuhdenormin ulkopuolella
Tekijät: Niskanen, Johanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523759893
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 16.1.2024
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 256
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Elämäntaito
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sinkut, tunteet, asenteet, parisuhde, naimattomuus, identiteetti, normit, arvot (käsitykset), hyvä elämä, onnellisuus, yksineläjät
Avainsanat: identiteetti, naimattomuus, arvot (käsitykset), hyvä elämä, onnellisuus, yksineläjät, normit, parisuhde, sinkut, sosiaalinen kontrolli, sukupuoliroolit, tunteet, valinta, asenteet
Äänikirja, 2024
MP3
16,90 €

E-kirja, 2024
EPUB
14,90 €

Pariton, vaan ei onneton.

Millaista on elää parisuhdekeskeisessä yhteiskunnassa naisena, jolla ei ole parisuhdekokemuksia vielä yli 30-vuotiaanakaan? Teos häivyttää häpeää ja hiljaisuutta monia koskettavasta mutta vaietusta aiheesta.

Kirja kertoo rohkean omakohtaisesti, millaista on vielä kolmikymppisenä olla vailla kokemuksia seurustelusta, suutelusta, kumppaniseksistä tai parisuhteesta.

Parisuhteettomuus on koko ajan kasvava maailmanlaajuinen ilmiö, vaikka asiasta puhutaan vähän. Yhteiskunnassa, jossa erityisesti naisten odotetaan pariutuvan ja perheellistyvän, romanttisen rakkauden normista poikkeaminen tuottaa häpeää ja ahdistusta ihmiselle itselleen sekä hämmennystä hänen ympäristölleen. Miltä tuntuu joutua perustelemaan omaa elämäntilannettaan?

Johanna Niskanen poistaa häpeää aran aiheen ympäriltä ja antaa vertaistukea kertomalla avoimesti omista kokemuksistaan, tunteistaan ja tiestään kohti voimaantumista. Onnellista ja täyttä elämää voi elää myös parisuhdenormin ulkopuolella.

Johanna Niskanen. (s. 1990) on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Hän on kiinnostunut psykologiasta ja feminismistä. Erityisesti häntä kiehtovat tarinat, jotka ovat jääneet yhteiskunnallisessa keskustelussa marginaaliin. Niskanen asuu Jyväskylässä kahden kissansa kanssa ja työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana.


Katso myös