Narsistin lapsena — Pitkä tie itsenäisyyteen

Viljamaa, Janne; Paavilainen, Ulla
Nimeke: Narsistin lapsena — Pitkä tie itsenäisyyteen
Tekijät: Viljamaa, Janne (Kirjoittaja)
Paavilainen, Ulla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523129535
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2019
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 13414063
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Elämäntaito
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: narsismi, narsistinen persoonallisuus, vanhemmat, vanhemmuus, vanhempi-lapsisuhde, lapset (ikäryhmät), kasvatus, kasvuympäristö, lapsen kehitys, psyykkinen kehitys, elämänhallinta
Avainsanat: elämänhallinta, ihmissuhteet, irtisanominen, itsekasvatus, kasvatus, kasvuympäristö, lapsen kehitys, lapset (ikäryhmät), lapsuus, narsismi, narsistinen persoonallisuus, psyykkinen kehitys, selviytyminen, vanhemmat, vanhemmuus, vanhempi-lapsisuhde
Äänikirja, 2020
MP3
12,90 €

E-kirja, 2015
EPUB
9,90 €

Alistuneisuudesta itsenäisyyteen.

Kirjassaan sosiaalipsykologi Janne Viljamaa luonnehtii narsistiäidin ja -isän persoonallisuutta, käsittelee alistavan kasvatusympäristön lapselle tuottamaa pelkoa, ahdistusta ja häpeää sekä antaa ajatuksia itsetunnon vahvistamiseksi.

Minkälaista on kasvaa narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivän vanhemman lapsena? Miten löytää tie alistuneisuudesta itsenäisyyteen, vähättelystä vahvaan itsetuntoon?

Vanhemman tulisi antaa lapselle turvaa, hoitoa, tukea, rakkautta ja välittämistä. Itsekeskeinen narsisti ei tähän kykene, vaan hän voi pahimmassa tapauksessa alistaa lapsen, nöyryyttää tätä ja tai olla täysin välinpitämätön lapsen tarpeista.

Narsistivanhemman varjossa kasvaminen lyö tavallisesti ainakin jonkinlaisen jäljen minuuteen. Yleisiä vaurioita ovat ahdistus, masennus, kyvyttömyys sietää stressiä ja erilaiset aggressionsäätelyongelmat. On tärkeää löytää keino estää se, ettei lapsesta tule samanlaista narsistia kuin vanhemmistaan.

Janne Viljamaa on helsinkiläinen sosiaalipsykologi ja kirjailija .Hän on julkaissut useita lasten ja nuorten kasvatusta käsitteleviä kirjoja.


Katso myös