Narsisti esimiehenä — miten vapauduin työpaikkahelvetistä

Polo, Sirpa
Nimeke: Narsisti esimiehenä — miten vapauduin työpaikkahelvetistä
Tekijät: Polo, Sirpa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524925037
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.2.2011
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työpaikkakiusaaminen, työyhteisöt, narsismi, uhrit, kokemukset, esihenkilöt, persoonallisuushäiriöt, narsistinen persoonallisuus, työelämä, kiusaaminen, henkinen väkivalta, esihenkilö-alaissuhde
Avainsanat: esihenkilöt, esimiehet, esimies-alaissuhde, henkinen väkivalta, johtajat, johtaminen, kiusaaminen, kokemukset, narsismi, narsistinen persoonallisuus, persoonallisuushäiriöt, työelämä, työpaikkakiusaaminen, työyhteisöt, uhrit
Kirja kertoo ammattikasvattaja, filosofian tohtori Gitan tarinan siitä, miten hän sairaassa työympäristössä vähin erin menetti terveytensä ja työnsä.

Teos antaa nimen ja muodon monimutkaiselle työyhteisöongelmalle, henkiselle terrorille. Kiusaamista on vaikea tunnistaa sen salakavalan etenemisen takia. Tekoja pidetään vähäisinä ja niihin reagoivaa herkkähermoisena. Lopulta kiusattu, halusi tai ei, alkaa itse toteuttaa kiusaajan suunnitelmaa. Vasta ymmärrys siitä, että sairastuminen on seurausta työyhteisön toiminnoista avaa tien oikeisiin ratkaisuihin. Vakavasta traumaattisesta stressistä on mahdollista toipua.

Kirja on kirjoitettu ennen kaikkea kiusaamisen kohteeksi joutuville, jotta he tunnistaisivat kokemuksensa luonteen ajoissa. Kirjaa voi lämpimästi suositella myös uhrien läheisille samoin kuin johtajille ja työhön rekrytoiville. Sen soisi myös päätyvän viranomaisten, työterveyshuollon, työsuojelun ammattilaisten, poliisien, luottamushenkilöiden, päättäjien ja juristien luettavaksi.

Kirjan alkusanat on kirjoittanut psykologi Pirkko Lahti. Hän avaa mielenterveyden näkökulman kiusaamisen vaikutuksiin ja siitä eheytymiseen. Kirjan loppusanoissa tutkimusjohtaja, professori Pauli Juuti tarkastelee narsismia esimiehen roolissa.


Katso myös