Mitä minä teen tämän lapsen kanssa? — haastavan lapsen kasvatus

Viljamaa, Janne
Nimeke: Mitä minä teen tämän lapsen kanssa? — haastavan lapsen kasvatus
Tekijät: Viljamaa, Janne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524924337
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 17.8.2009
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2009
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 182
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 38.1 Perhe- ja kotikasvatus
Avainsanat: ADHD, Aspergerin oireyhtymä, MBD-oireyhtymä, autismi, erityiskasvatus, kasvatus, kehityshäiriöt, kotikasvatus, käyttäytymishäiriöt, lapsen kehitys, lapset (ikäryhmät), luonteenpiirteet, persoonallisuus, temperamentti, lahjakkuus, kasvatusoppaat
Pehmeäkantinen kirja, 2023
Liimasidos
25,90 €

Vinkkejä ja vertaistukea haastavan lapsen kasvatukseen.

Kirja käsittelee runsain esimerkein ujoutta, estottomuutta, ADHD:ta ja autismin kirjoon kuuluvaa aspergeria. Se antaa toivoa haastavan lapsen vanhemmille ja muille kasvattajille sekä auttaa heitä lisäämään itsetuntemustaan kasvatuksen haastavalla tiellä.

Onko lapsesi kuin norsu posliinikaupassa? Tunnetko olevasi toivottoman tehtävän edessä, kun posliini hajoaa taas kerran sirpaleiksi lattiaan? Haastavan lapsen kasvattaminen on usein juuri sirpaleiden kokoamista. Se ei kuitenkaan vielä riitä: paloista pitäisi saada jotain kootuksikin.

Haastavuus ei ole lapsessa huono piirre - päinvastoin. Jokaisella on oma temperamentti, joka näkyy kaikilla elämänalueilla. Samoin jokaisella on omanlaisensa intensiteetti, jolla tarttua toimeen. Jopa tapa, jolla haukkaamme omenaa, kertoo näistä ominaisuuksistamme.

Haastava lapsi tuottaa vanhemmilleen ja opettajilleen usein harmaita hiuksia: kuinka toimia rajun rymytytön tai toisaalta ujon runopojan kanssa ja tukea heidän kasvuaan tasapainoisiksi aikuisiksi?

Janne Viljamaa on helsinkiläinen sosiaalipsykologi ja kirjailija. Hän on julkaissut useita lasten ja nuorten kasvatusta käsitteleviä kirjoja.


Katso myös