Minun Ukrainani

Fedorov, Maxim
Nimeke: Minun Ukrainani
Tekijät: Fedorov, Maxim (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523759565
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.9.2023
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: Sotahistoria
Kirjastoluokka: 32.5 Kansainvälinen politiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskuntakuvaus, Venäjän hyökkäys Ukrainaan 2022, sodat, Ukrainan kriisi 2014-, kansallisuus, kansallinen identiteetti, kielellinen identiteetti, kansanluonne, kielikysymys, pakolaisuus, tulevaisuus, henkilöhistoria, historia, toimittajat (media), kokemukset
Avainsanat: 2010-luku, 2020-luku, Maxim Fedorov, Ukraina, Ukrainan kriisi 2014-, Venäjä, Venäjän hyökkäys Ukrainaan 2022, henkilöhistoria, historia, kansallinen identiteetti, kansallisuus, kansanluonne, kielellinen identiteetti, kielikysymys, kokemukset, pakolaisuus, sodat, toimittajat (media), tulevaisuus, yhteiskuntakuvaus
Äänikirja, 2023
MP3
16,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2024
A-formaatin pokkari
9,90 €

Ukrainalaisten taistelu toimittajan silmin.

Yleisradion Ukrainan-toimittajan omakohtainen kertomus sodasta. Ja kansasta, joka taistelee yhtenä rintamana olemassaolonsa ja itsenäisyytensä puolesta.

”Minun on vaikea kuvata sitä tunteiden kirjoa, joka sisälläni velloi, kun Venäjä hyökkäsi täydellä voimalla Ukrainaan: järkytystä, huolta, vihaa, itseinhoa”, toimittaja Maxim Fedorov kuvaa kirjassaan. ”Äitini on ukrainalainen, isä venäläinen.”

Toukokuussa 2022 Fedorov lähti Kiovaan Ylen pysyväksi toimittajaksi. Siitä lähtien hän on seurannut ukrainalaisten sota-ajan elämää lähietäisyydeltä. Ja nähnyt ukrainalaisten pelottomuuden ja lannistumattomuuden.

Jokaisella ukrainalaisella on sodasta omanlaisensa tarina. Osa niistä on koottu tähän kirjaan.

Ukrainassa vietetty aika on ollut Maxim Fedoroville myös omien juurien etsimistä tilanteessa, jossa kaksi identiteetin puolta on joutunut repivän sodan keskelle.

”Ukrainassa sotaan tottuu väkisinkin, ilmahälytyksiin, sähkökatkoihin ja räjähdyksiin. Olen kirjoittanut monia osia tästäkin kirjasta joko räjähdysten jylyn saattelemana tai väestönsuojassa. Mutta vaikka sodan kauhuihin tottuu, yhdestä pelosta ei pääse eroon. Pelosta, jota tuntee muiden puolesta.” – Maxim Fedorov, Kiova

Maxim Fedorov aloitti työskentelyn Ylellä vuonna 2013 venäjänkielisten uutisten toimittajana. Venäjän hyökättyä Ukrainaan hän muutti Kiovaan Ylen ulkomaankirjeenvaihtajaksi. Fedorov on syntynyt ja kasvanut Pietarissa, mutta lapsuuskesiään hän vietti Etelä-Ukrainassa äitinsä suvun luona. Fedorov on valmistunut Helsingin yliopistosta suomen kielen ja kulttuurin maisteriksi.


Katso myös