Minä menen Kämpiin takaisin — Cocktaileja ja tarinoita Kämpin baarista

Aho, Kimmo; Liikanen, Ville; Vitikka, Mika
Nimeke: Minä menen Kämpiin takaisin — Cocktaileja ja tarinoita Kämpin baarista
Tekijät: Aho, Kimmo (Kirjoittaja)
Liikanen, Ville (Kirjoittaja)
Vitikka, Mika (Kirjoittaja)
Semi, Antero (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789522916242
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,90 € 8,90 € (8,09 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 220
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Ruoka ja juoma
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 68.27 Juomat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: hotellit, baarit, ravintolat, sosiaalinen elämä, huvit, asiakkaat, julkisuuden henkilöt, taiteilijat, drinkit, cocktailit, ohjeet, kulttuurihistoria, historia
Avainsanat: Helsinki, asiakkaat, baarit, cocktailit, drinkit, historia, hotellit, huvit, julkisuuden henkilöt, juomat, kulttuurihistoria, ohjeet, ravintolat, seuraelämä, sosiaalinen elämä, taiteilijat
Legendaarisen baarin värikkäät vaiheet ja juomat.

"Minä menen Kämpiin takaisin", rallatteli säveltäjä Jean Sibelius pitkän ja kostean illanvieton jälkeen Kämpissä, vakiopaikassaan 1890-luvulla. Tunnetun taiteilijapiiri Symposiumin seurue tapasi kokoontua hotellin anniskelutiloissa. He jakoivat keskenään viisauksia - "ratkoivat probleemeja", kuten taiteilijat itse luonnehtivat - sekä nauttivat drinkkejä ja pitivät hauskaa. Niin kuin baarissa kuuluukin, tänäkin päivänä.

Vuodet vierivät, vieraat vaihtuvat. Drinkit muuttuvat, mutta eivät kaikki. Yli 130-vuotiaan ikonisen hotellin baari pysyy. Tarkemmin ottaen sekin palasi takaisin, kuten Sibelius aikanaan.

Tässä kirjassa kerrotaan historiallisen baaritoiminnan syntyhetkistä, kieltolain ja sotavuosien kautta aina sen kuolemaan. Ja paluuseen huipulle 1999 ”uuden Kämpin” avatessa suurella kohinalla ovensa Helsingin ytimeen. Mukana ovat tietysti drinkit vuosien varrelta.

Nykyaikana Kämpin baari on yhä vakiopaikka sekä maailmantähdille, kotimaisille silmäätekeville että ihan tavallisille baarivieraille. Se on joka tapauksessa ollut aina koko kansan baari.

Tervetuloa Kämpiin takaisin!

Kimmo Aho työskentelee lehtorina Jyväskylän ammattikorkeakoulussa kestävän gastronomian koulutusohjelmassa ja vastaa alkoholijuomiin liittyvästä opetuksesta. Hotel Kämpissä hän on työskennellyt vuosituhannen alkupuolella hovimestarina.

Ville Liikanen aloitti Kämpissä baarimestarina keväällä 2008. Viimeiset reilut viisi vuotta hän on vastannut hotellin baaritoiminnasta. Liikanen voitti PRObaarimestari palkinnon urastaan Kämpissä vuonna 2017. Toiselta ammatiltaan hän on toimittaja. Mika Vitikka oli vuonna 1999 avaamassa Hotel Kämpiä ja toimi baaripäällikkönä vuoteen 2007. Kämp Barin lisäksi hän on työskennellyt ravintola-alalla ympäri maailmaa sekä pyörittänyt muun muassa Hotelli Tornin American Baria. Vitikka on toiminut myös opettajana ravintola-alan oppilaitoksessa sekä julkaissut alan kirjoja.


Katso myös