Mies josta tehtiin patsas — Paavo Nurmen ennätykset, maine ja perintö

Virtapohja, Kalle
Nimeke: Mies josta tehtiin patsas — Paavo Nurmen ennätykset, maine ja perintö
Tekijät: Virtapohja, Kalle (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913678
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 363
Tuoteryhmät: Urheilijaelämäkerrat
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: urheilijat, juoksijat, liikemiehet, valmentajat, olympiavoittajat, juoksu, kestävyysjuoksu, kilpailut
Avainsanat: juoksijat, juoksu, kestävyysjuoksu, kilpailut, liikemiehet, olympiavoittajat, urheilijat, valmentajat
E-kirja, 2017
EPUB
9,90 €

120-vuotta Nurmen syntymästä. Juhlateos, jossa ennenjulkaisematonta aineistoa.

Paavo Nurmesta tehty patsas juoksee neljässä kaupungissa muistona Juoksijoiden kuninkaasta. Millainen mies Paavo Nurmi oli? Olympiavoittaja ja maailmanennätysten rikkoja. Hymytön vaikenija?

Paavo Nurmi tähtäsi maailman parhaaksi juoksijaksi. Muut tekivät hänestä kansallissankarin, myytin. Vähäisestä kielitaidostaan huolimatta Paavo Nurmi loi Suomi-kuvaa ulkomailla voimakkaammin kuin tänä päivänä ehkä ymmärretään. Apuna hänellä oli ulkoministeriön konsulaattiverkosto, joka välitti kilpailukutsuja.

”Phantom Finn” ehti tehdä monta uraa. Hän oli Suomen Urheiluliiton ensimmäinen kestävyysjuoksuvalmentaja, rakennusurakoitsija ja laivanvarustaja, jonka huumorintajua kuvaa, että hän olisi halunnut antaa omistamalleen rahtialukselle nimeksi ”Konkurssi”. 1960-luvulla Nurmi lahjoitti osan omaisuudestaan nimeään kantavalle säätiölle, joka on erikoistunut sydän- ja verisuonitautien tutkimuksen tukemiseen.

Paavo Nurmen ainutlaatuista asemaa kuvaa, että tasavallan presidentti Urho Kekkonen toimi Yleisradion haastattelijana suurjuoksijan 70-vuotishaastattelussa. Tässä perusteelliseen arkistotyöhön pohjautuvassa elämäkerrassa kuuluu Paavo Nurmen oma ääni lukuisten kirjeiden ja lehtikirjoitusten kautta.

Kalle Virtapohja (s. 1962) on tietokirjailija ja toimittaja, joka on väitellyt tohtoriksi urheilujournalismin historiasta. Hän on toiminut Turun Sanomien urheilutoimituksen päällikkönä ja kirjoittanut muun muassa Turun Urheiluliiton 110-vuotisjuhlakirjaan Mustakeltaista sykettä ja Suomen Urheiluliiton 100-vuotishistoriateokseen Suomi voittoon - kansa liikkumaan. Hänen edellinen kirjansa Golf, suuret turnaukset, suuret voittajat (2015) käsitteli golfin suurturnauksia. Virtapohja valittiin keväällä Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtajaksi.


Katso myös