Marsalkan muskettisoturit — Mannerheimin henkivartiointi ja turvallisuus 1918-1946

Tyni, Mikko
Nimeke: Marsalkan muskettisoturit — Mannerheimin henkivartiointi ja turvallisuus 1918-1946
Tekijät: Tyni, Mikko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523823891
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.10.2022
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 398
Tuoteryhmät: Sotahistoria
BLACK WEEK
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 92.7 Suomen historia, itsenäisyyden aika
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sotilasjohtajat, kenraalit, valkoiset (Suomen sisällissota), marsalkat, presidentit, henkivartiokaartit, suojelu, turvallisuus, sodanjohto
Avainsanat: henkivartiokaartit, kenraalit, marsalkat, presidentit, sodanjohto, sotilasjohtajat, suojelu, turvallisuus, valkoiset (Suomen sisällissota)
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Millaiset järjestelyt ja ihmiset kulissien takana suojasivat Mannerheimia salamurhalta?

Tietokirjailija Mikko Tynin monivuotinen tutkimustyö vaietun ja salatun teeman äärellä nostaa valokeilaan suurmiehen tuntemattomat henkivartijat sekä lukuisat marsalkkaa vuosien varrella kohdanneet uhkatilanteet.

Mannerheimista on kirjoitettu enemmän kuin kenestäkään toisesta suomalaisesta, mutta kolmen sodan ylipäällikön ja kaksinkertaisen valtionpäämiehen turvallisuutta ja henkivartiointia ei aiemmin ole avattu suurelle yleisölle.

Kirja perustuu laajan koti- ja ulkomaisen arkistoaineiston ohella ainutlaatuisiin yksityisaineistoihin, kuten useamman henkivartijan säilyneisiin päiväkirjoihin ja valokuviin. Se pureutuu myös kaikkein lähimmäksi toteutumista päässeen kevään 1943 salamurhaoperaation vaiheisiin ja taustaan, muun muassa keskeisimmän osallisen ensi kertaa kerrottujen muistelmien kautta.

Mikko Tyni (s. 1985) on tietokirjailija, joka on perehtynyt laajasti tiedusteluhistoriaan ja sota-ajan lääkintähuoltoon. Hänen päätyönsä on tuotantojohtajana peliteollisuudessa.


Katso myös