Makuja Inarin luonnosta — Ravintola Aanaarin keittokirja - The Cookbook of Restaurant Aanaar

Nikula, Heikki; Nikula, Kaisu
Nimeke: Makuja Inarin luonnosta — Ravintola Aanaarin keittokirja - The Cookbook of Restaurant Aanaar
Tekijät: Nikula, Heikki (Kirjoittaja)
Nikula, Kaisu (Kirjoittaja)
Haavisto, Mervi (Valokuvaaja)
Mällinen, Hannu (Valokuvaaja)
Siren, Kaisa (Valokuvaaja)
Paadar, Jan-Eerik (Valokuvaaja)
Kappest, Hans-Peter (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789522915221
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € 18,68 € (16,98 € alv 0 %)

Alin 30 pv hinta ennen kampanjaa 24,90 €


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: englanti, monia kieliä, suomi
Sivumäärä: 175
Tuoteryhmät: Luonto ja retkeily
Ruoka ja juoma
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokaperinne, ravintolat, lähiruoka, hotellit, historia
Avainsanat: Inari, Lappi, historia, hotellit, lähiruoka, ravintolat, ruokaohjeet, ruokaperinne
Arktisten herkkujen äärellä!

Lapin puhdas ja koskematon luonto ovat perusta vauhdilla kasvavalle Lapin matkailulle. Pohjoisen luonnon raaka-aineet antavat myös mahtavan pohjan ruoalle. Pohjois-Lapissa on Euroopan puhtain ilma, järvet ovat kylmiä ja kirkasvetisiä. Yötön yö antaa luonnonkasveihin hienoja aromeita.

Kun kokki Heikki Nikula muutti 15 vuotta sitten siskonsa Kaisu Nikulan kanssa takaisin kotikyläänsä jatkamaan äitinsä perustamaa Hotelli Kultahovia, he ottivat paikalliset raaka-aineet lähtökohdaksi ravintolansa Aanaarin ruoalle. Ruoka sai elementtejä myös isän suvun inarinsaamelaisista perinteistä. Nikulat etsivät jatkuvasti uusia moderneja tapoja valmistaa ruokia paikallisista aineksista. Olennaista on yhteistyö paikallisten ammattikalastajien, poromiesten sekä kerääjien kanssa.

Tinkimätön asenne ja korkea taito on huomattu. Aanaar sai Hungry for Finlandin Vuoden Ruokamatkailuteko -palkinnon vuonna 2015, vuonna 2016 kansainvälisen Food Trekking Awardsin myöntämän Best Food Service Experience -palkinnon, ja sokerina pohjalla Pohjoismaiden ravintoloita arvioiva White Guide Nordic -opas rankkasi ravintolan sijalle kahdeksan kaikista Suomen ravintoloista.

Reseptit on jaettu kolmeen kategoriaan pääraakaaineen mukaan: metsä (villit kasvit, sienet ja marjat), vesistöt (Inarinjärvi ja Jäämeri) sekä poro. Kirjasta löytyy lisäksi lukuisia juomareseptejä, jossa on käytetty paikallisia raaka-aineita matsutake-sienestä väinönputkeen. Juomaresepteistä vastaa ravintolapäälikkö Johanna Fabritius.


Katso myös