Maijan ruokavuodet

Silvennoinen, Maija
Nimeke: Maijan ruokavuodet
Tekijät: Silvennoinen, Maija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522914415
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 173
Tuoteryhmät: Ruoka ja juoma
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruoka, ruoanvalmistus, ruokaperinne, ruokakulttuuri, ravintola-ala, ruokaohjeet, historia, kokit, keittiömestarit, keittokirjat
Avainsanat: 1960-2010, historia, keittiömestarit, kokit, ravintola-ala, ruoanvalmistus, ruoka, ruokakulttuuri, ruokaohjeet, ruokaperinne
Maija Silvennoinen on tehnyt ruoan parissa vertaansa vailla olevan uran. Maatalon tyttö kiinnostui jo varhain ruoasta, ja 15-vuotiaana hän työskenteli ensimmäisen kerran ravintolakeittiössä. 80- ja 90-luvulla Maija ehti työskennellä lukuisissa Helsingin huippuravintoloissa, kuten keittiöpäällikkönä G.W. Sundmansilla sekä ravintola- ja keittiöpäällikkönä Savoyssa. Suuri yleisö kuitenkin muistaa Maijan ensimmäisen nykyaikaisen ruokaohjelman Bon Appétitin kokkina ja reseptimestarina, joka avasi suomalaisille kotikokeille aivan uuden maailman.

Hektisten Helsingin vuosien jälkeen Maija muutti takaisin kotiseudulleen Saarijärvelle ja perusti Suomen ensimmäisen lähiruokaravintolan Patanin. Nyt hän pyörittää kasvisravintolaa Jyväskylässä ja kiertää puhumassa ympäri maata lähiruoan puolesta.

Tässä kirjassa Maija kokkaa omia, päivitettyjä suosikkejaan 60-luvulta tähän päivään, kertoo vaiheistaan, tapaamistaan ihmisistä ja ruokakulttuurin muutoksesta. Herkulliset ja raikkaat reseptit kertovat rautaisesta osaamisesta, näkemyksestä ja makujen syvällisestä ymmärtämisestä.

Tämä on Maija Silvennoisen 24. ruokakirja.

Maija Silvennoinen on kokki ja yrittäjä, jonka kädenjälki suomalaisessa ruokakulttuurissa on ainutkertainen. Hän on ollut vahva tekijä suomalaisen ravintolakulttuurin nousussa, tv:n ruokaohjelmien uudistaja sekä lähi- ja kasvisruoan edelläkävijä.


Katso myös