Mahdoton jäljittää

Lebedev, Sergei; Balk, Eero
Nimeke: Mahdoton jäljittää
Tekijät: Lebedev, Sergei (Kirjoittaja)
Balk, Eero (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523821064
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 28.9.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 28.9.2021
Hinta: 27,95 € (25,41 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Dekkarit
Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Genre: jännitys
Professori Kalitin on häikäilemätön, narsistinen kemisti, joka on kehittänyt äärimmäisen tappavan myrkyn työskennellessään salaisessa kaupungissa Venäjän Kaukoidässä. Myrkyn nimi on Aloittelija, ja sitä on mahdoton havaita tai jäljittää.

Syyllisyys jäytää myrkyn kehittäjää selittämättömien kuolemantapausten listan venyessä. Kun Neuvostoliitto romahtaa, hän loikkaa länteen ja saa uuden henkilöllisyyden Saksassa.

Kun taas yksi venäläinen murhataan Kalitinin myrkyllä, hän paljastuu ja lännen agentit vetävät hänet mukaan murhan tutkintaan. Kaksi Venäjän erikoisjoukkojen tappajaa, joiden kädet ovat tšetšeeniverestä punaiset, lähetetään vaientamaan häntä - hänen itsensä kehittämällä myrkyllä.

Tässä kiivastahtisessa, lajityypin rajoja venyttävässä tarinassa Lebedev punoo jännitystä hämmentävän kauniilla proosalla, joka luotaa pahan historiallista kehityskulkua natsilaboratorioista, stalinistisista salajuonista ja Tšetšenian sodista aina nykypäivän Venäjälle.

Sergei Lebedev (s. 1981) on venäläinen runoilija, esseisti ja toimittaja. Hänen kirjojaan on käännetty useille kielille. The New York Review of Books on ylistänyt Lebedeviä ”nuoremman polven venäläiskirjailijoista parhaimmaksi”.


Katso myös