Määrällisiä tarinoita — Monimuuttujamenetelmien käyttö ja tulkinta

Jokivuori, Pertti
Nimeke: Määrällisiä tarinoita — Monimuuttujamenetelmien käyttö ja tulkinta
Tekijät: Jokivuori, Pertti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522911445
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.12.2014
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 31 TILASTOTIEDE
Avainsanat: analyysimenetelmät, faktorianalyysi, ihmistieteet, kovarianssianalyysi, kvantitatiivinen tutkimus, metodologia, monimuuttujamenetelmät, oppaat (teokset), regressioanalyysi, sosiaalitieteet, tilastomenetelmät, tutkimus, tutkimusmenetelmät, varianssianalyysi
Teos on suunnattu ihmistieteellisestä tutkimuksesta kiinnostuneille ja kvantitatiivisten menetelmien käyttäjille. Tutkimuksen työkalut eli analyysimenetelmät tulevat lukijalle tutuksi aitojen tutkimusesimerkkien avulla. Pääosassa on se, mitä menetelmillä voi tutkimuksessa tehdä: miten menetelmiä käytetään tutkimusongelman ratkaisuun ja miten saatuja tuloksia tulkitaan. Analyysimenetelmien opetus liitettynä tutkimustehtävään luo perustan menetelmien käytölle ja antaa tulkinnoille mielekkään kehyksen.

Kirja on syntynyt tarpeesta korostaa tutkimustehtävän ja menetelmän välistä yhteyttä. Onnistuneen tutkimuksen perusedellytys on, että menetelmien teknisen hallinnan lisäksi kyetään tulkitsemaan saatuja numeraalisia tuloksia. Teoksessa osoitetaan havainnollisesti, miten tietyn monimuuttujamenetelmän valinta ja käyttötapa on seurausta jäsennetystä tutkimustehtävästä, aineistolle esitetystä kysymyksestä.

Määrällisiä tarinoita soveltuu erityisesti yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa opiskeleville sekä tutkijoille. Kirjassa esitetyt tilastoanalyysit on tehty oppilaitoksissa yleisesti käytetyllä SPSS for Windows -ohjelmistolla.


Katso myös