Maailma muuttuu — Muuttuuko koulukin?

Välijärvi, Jouni; Mannonen, Joonas; Huttunen, Oona; Ojanen, Hilma; Koskelo, Wilhelmiina
Nimeke: Maailma muuttuu — Muuttuuko koulukin?
Tekijät: Välijärvi, Jouni (Kirjoittaja)
Mannonen, Joonas (Kirjoittaja)
Huttunen, Oona (Kirjoittaja)
Ojanen, Hilma (Kirjoittaja)
Koskelo, Wilhelmiina (Kirjoittaja)
Saukko-Rauta, Linda (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789522914897
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 183
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: koulut, koululaitos, koulutus, opetus, oppiminen, oppimiskokemukset, yksilöllisyys, koulutusvalinnat, koulukiusaaminen, monikulttuurisuus, työ, muutos, uudistaminen
Avainsanat: koulukiusaaminen, koululaitos, koulut, koulutus, koulutusvalinnat, monikulttuurisuus, muutos, opetus, oppiminen, oppimiskokemukset, työ, uudistaminen, yksilöllisyys
Kesäkuisena aamuna neljä nuorta opiskelijaa starttaa Armi-minibussillaan tutkimusmatkalle. Matkan tuloksena syntyy kirja, joka on kattava läpileikkaus suomalaisten oppimiskokemuksista. Yksittäisiä ihmisten tarinoita myös peilataan tutkimustietoon ja havaintoihin muun muassa PISA-arvioinneista. Kirjoitustiimissä on mukana arvostettu koulutuksen professori Jouni Välijärvi.

Nuoret kuulivat ja taltioivat erilaisten suomalaisten kokemuksia koulusta ja oppimisesta. Haastatteluissa heille välittyi mittava määrä ideoita siitä, mihin suuntaan suomalaista koulutusta pitäisi tulevaisuudessa viedä.

Osa tarinoista on kipeää luettavaa. Koulukiusaaminen on jättänyt haavoja, joiden kanssa kamppaillaan koko loppuelämä. Kipeisiin asioihin puuttumalla koulu voi kuitenkin myös muuttaa elämää paremmaksi.

Yhteisöön kasvamisen mahdollistajana koulun merkitys on korvaamaton.

Tarinat ovat kuitenkin pääosin myönteisiä, opettajia, koulua ja saatua oppia arvostavia. Monia asioita haluttaisiin kuitenkin myös muuttaa. Tulevaisuus edellyttää valmiutta elää jatkuvan muutoksen keskellä, sosiaalisia taitoja, kulttuurista joustavuutta, ennakkoluulottomuutta ja intoa muuttaa maailmaa, tiimityön hallintaa, yrittäjyyttä, digitaitoja... Moni kantaa huolta myös nuorten terveydestä, hyvinvoinnista ja tasavertaisista mahdollisuuksista harrastaa.

Tämä kirja on tärkeää luettavaa kaikille koulutuksen ammattilaisille ja koulutuksesta kiinnostuneille.


Katso myös