Luonnon puolesta — Ympäristönsuojelun oppi-isän testamentti

Suominen, Teuvo; Punkari, Pekka
Nimeke: Luonnon puolesta — Ympäristönsuojelun oppi-isän testamentti
Tekijät: Suominen, Teuvo (Kirjoittaja)
Punkari, Pekka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522917416
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 158
Tuoteryhmät: Muut elämäkerrat
Luonto ja retkeily
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: luonnonsuojelijat, valokuvaajat, elokuvaohjaajat, kirjailijat, toimittajat (media), ympäristönsuojelu, luonnonsuojelu, luonnonvalokuvaus, luontodokumentit, luonnonsuojelujärjestöt, historia, henkilöhistoria
Avainsanat: elokuvaohjaajat, henkilöhistoria, historia, kirjailijat, luonnonsuojelijat, luonnonsuojelu, luonnonsuojelujärjestöt, luonnonvalokuvaus, luontodokumentit, toimittajat (media), valokuvaajat, ympäristönsuojelu
Vuosikymmenten viisautta jälkipolville.

Teuvo Suomisen elämäntarina on matka ympäristömme suojelun juurille. Kirja on suomalaisen luonnonkuvauksen kasvukertomus, jossa Suomisella on keskeinen rooli. Se on vaikuttava puheenvuoro ympäristönsuojelun puolesta ja tarkoitettu kaikille luontoa arvostaville: retkeilijöille, kuvaajille, mökkiläisille - ja myös päättäjille.

Valokuvaajana, elokuvantekijänä, toimittajana ja tietokirjailijana Suominen on muokannut niin suuren yleisön kuin eri alojen asiantuntijoiden asenteita myönteiseksi luonnonsuojelulle. Hänen tapansa yhdistää korkeatasoinen ilmaisu tieteen löytöihin on näyttänyt suuntaa tiedon popularisoinnille ja monialaiselle tarkastelulle myös yleislehdistössä.

Suomisen sanoman kärki on ollut yli kuudenkymmenen vuoden ajan luonnon monimuotoisuuden vaaliminen. Jokaisella lajilla on luonnossa oma paikkansa ja tehtävä, josta riippuu monien muiden lajien toimeentulo. Luonnonvarojen lyhytnäköinen käyttö, ilmaston raju muutos ja ympäristömyrkyt heijastuvat ihmisenkin terveyteen ja hyvinvointiin.

Teoksen toimittaja Pekka Punkari on tietokirjailija, valokuvaaja ja kouluttaja, joka tunnetaan monista valokuvausoppaistaan ja luonnonvalokuvaaja Hannu Hautalan toimintaa valottavista kirjoista.

Kirjan arvostelut:

"Teuvo Suominen on niin poikkeuksellinen suomalainen, että hänen merkityksensä ei mahdu tavanomaisen kirja-arvion kehyksiin." -Pertti Koskimies, Luontokuva 2/2020

"Docendon kustantama uutuuskirja tuo hienosti esille Suomisen tärkeää ja monipuolista elämäntyötä." -Petteri Hautamaa (https://petterihautamaa.kuvat.fi/blog/)


Katso myös