Lehmilaitumilla

Leivo, Mauri
Nimeke: Lehmilaitumilla
Tekijät: Leivo, Mauri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523822917
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.8.2022
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 264
Tuoteryhmät: Eläimet
Kirjastoluokka: 67.42 Nautojen, lampaiden ja vuohien hoito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lehmät, laiduntaminen, laitumet, laumat, eläinten käyttäytyminen, vasikat, sonnit, rodut, nauta, karjatilat, maatalousmaisema, luonnonvalokuvaus
Avainsanat: eläinten käyttäytyminen, karjatilat, laiduntaminen, laitumet, laumat, lehmät, luonnonvalokuvaus, maatalousmaisema, nauta, rodut, sonnit, vasikat
Kiehtova tietokirja ja valokuvateos lehmistä.

Lehmilaitumilla vie meidät suomalaisten ”savannimaisemien”, lehmilaidunten, äärelle. Tekijä kertoo elävästi kohtaamisistaan erilaisten lehmälaumojen kanssa ja valaisee mielenkiintoisia sekä yllättäviäkin seikkoja näiden isojen vakaiden olentojen käyttäytymisestä ja elämästä.

Biologina hän tarkkailee lehmiä kuin mitä tahansa villieläimiä ja nostaa esille monia perustavanlaatuisia kysymyksiä niiden elämästä. Mitä paljastuu, kun koti- ja tuotantoeläimen kaapu otetaan lehmän yltä? Mitä tiedämme lehmän käyttäytymisestä? Entä mitä emme tiedä?

Mauri Leivo on valokuvannut lehmiä yli 20 vuotta. Millaista jälkeä syntyy, kun ammattiluontokuvaaja ryhtyy kuvaamaan kotieläimiä? Taatusti toisenlaista kuin lehmäkirjoissa on totuttu näkemään.

Lehmilaitumilla on myös puheenvuoro lehmien laiduntamisen ja ympärivuotisen ulkoilun puolesta. Laidunnus on lehmän synnynnäinen käyttäytymistarve, olennainen osa lehmuutta, ja sen edut lehmille ovat kiistattomat.

Mauri Leivon aikaisempaan tuotantoon kuuluvat mm. Nuuksio - miljoonan ihmisen erämaa, Lintujärvi (Vuoden luontokirja 2006), Savanni hengittää (Vuoden luontokirja -finalisti 2010) sekä myyntimenestykset Kuikka, alkulintu ja Lintulaudan elämää.


Katso myös