Laulu Punaisesta huoneesta

Mikkanen, Raili
Nimeke: Laulu Punaisesta huoneesta
Tekijät: Mikkanen, Raili (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524926171
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.2.2012
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: 1910-luku, Kiina, Suomi, Uusimaa, aikakausiromaanit, autonomian aika, auttaminen, eriarvoisuus, historialliset rakkausromaanit, keskustelu, kielletty rakkaus, kiinalaiset, kirjallisuus, koti-ikävä, kulttuurierot, maaseutu, masennus, menneisyys, mielenterveysongelmat, rakastuminen, rakkaussuhde, rasismi, salailu, salaisuudet, sivistyneistö, sosiaalinen kontrolli, sotavangit, suomalaiset, tulkit, tyttäret, tytöt, vanhemmat, vanhempi-lapsisuhde, ylioppilaat, äidit
Eletään vuotta 1916, ensimmäisen maailmansodan ja Pietarin turvaksi suunniteltujen suurten linnoitustöiden aikaa. Suomalaisten kauhuksi venäläiset tuovat elokuussa maahan yli 3 000 kiinalaista, joiden outo ulkonäkö ja vieraat tavat antavat aihetta monenlaisille huhuille. Osa heistä on Kiinassa tunnettuja ja pelättyjä ammattirikollisia, hunghuuseja, jotka syyllistyvät pian Suomessakin vakaviin rikoksiin. Ryhmän tulkki Yao joutuu kääntämään mm. kolmoismurhan kuulusteluja.

Yao tapaa sattumalta Annikan, pari vuotta aiemmin koulunsa päättäneen nuoren naisen. Annika ja Yao ystävystyvät ja tutustuakseen toistensa kulttuureihin alkavat kertoa toisilleen omassa maassaan suuren suosion saavuttaneen romaanin juonta. Kirjat ovat Punaisen huoneen uni ja Laulu tulipunaisesta kukasta.

Annikan ja Yaon ystävyys syvenee kiihkeäksi rakkaudeksi ja myös Annika joutuu kohtaamaan ympäristön halveksuntaa. Kun kiinalaiset karkotetaan maasta, joutuvat Annika ja Yao heittämään toisilleen hyvästit. He ovat kuitenkin vannoneet yhteisen elämän jatkuvan.


Katso myös