Laittomat

Lius, Tuomas
Nimeke: Laittomat
Tekijät: Lius, Tuomas (Kirjoittaja)
Leskelä, Mikko (Lukija)
Tuotetunnus: 9789528501206
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.8.2024
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: CrimeTime
Sarja: Etsivätoimisto Haka 2
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 12t 6m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Pääosissa: KGB:n entinen agentti, piinkova naiskonstaapeli ja hurmaava maalaisrenttu.

On kulunut kolme vuotta siitä, kun Julia Noussairin ja Marko Pippurisen muodostama epätodennäköinen kaksikko kohtasi Hakan merkeissä. Nyt rikoksen jäljet johtavat kauas historiaan ja Neuvostoliittoon, jossa KGB on antanut kuolleiden henkilöllisyyksiä kaikkein salaisimmille vakoojilleen - illegaaleille.

Huikean seikkailun innoittamana Pippurinen karistelee autokorjaamon pölyt haalareistaan ja pistää pystyyn etsivätoimiston. Yritys hyytyy lähtöruutuun, kun mies saa todeta, ettei maailman pelastaminen biologiselta aseelta takaa töitä lama-ajan Suomessa. Ulosottomiehen uhatessa hän ottaa vastaan taksikuskin pestin siskonmiehen firmassa Tohmajärvellä.

Julia on jättänyt poliisin työt ja keskittyy liimailemaan pirstoutuneen elämänsä palasia paikoilleen. Sitten hän tulee sotketuksi häikäilemättömään murhaan. Julia jäljittää murhamiehet Pohjois-Karjalaan ja pyytää Markolta tutkinta-apua.

Pelikentän vastakkaisella laidalla odottaa häikäilemätön vanhan koulukunnan vakooja, joka jatkaa illegaalien tehtailua ja ammentaa oppinsa KGB:n likaisten temppujen manuaalista. Tässä ottelussa hyvän ja pahan rajat hämärtyvät - kaikki ovat tavalla tai toisella laittomia.

“Remekset ja Soininvaarat tukehtuvat omaan turboahteiseen toimintaansa, mutta Lius ymmärtää paremmin. Toimintaviihteen pitää myös huvittaa, ei vain puristaa ilmat pihalle. Sopii toimintalajin ystäville, joita tavanomainen kireys häiritsee ja niille, joita elämäntapahulttio sankarina ei hätkäytä.” - Mikko Husa, Hämeen Sanomat

Tuomas Lius (s. 1976) on Joensuussa syntynyt, Tampereella opiskellut ja Turun kautta Liperin leipäpitäjään asettunut kirjailija. Viimeistellessään Finlandia-palkituksi tulevaa pääteostaan hän katsoo lastensa kanssa 80-luvun komedioita ja viihdyttää itseään kirjoittamalla mielikuvituksellista jännitysviihdettä.


Katso myös