Kylän linnut

Leivo, Mauri
Nimeke: Kylän linnut
Tekijät: Leivo, Mauri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522914026
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 263
Tuoteryhmät: Eläimet
Kirjastoluokka: 56.8 Luonto-oppaat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: linnut, maatalousympäristö, linnusto, pellot, kylät, maaseutu, maatalousmaisema, vuodenajat, luonnonvalokuvaus
Avainsanat: Itä-Uusimaa, kylät, linnusto, linnut, luonnonvalokuvaus, maaseutu, maaseutuympäristö, maatalousmaisema, maatalousympäristö, pellot, valokuvaus, vuodenajat
Väkevä ja mullantuoksuinen ajankuva suomalaisesta maalaismaisemasta ja sen lintuasukkaista. Puheenvuoro maaseudun elinvoimaisuuden ja hienojen maalaismaisemien sekä siellä elävän linnuston säilymisen puolesta.

Kirja kertoo kylä- ja peltomaisemien tyypillisistä linnuista ja niiden elämästä sekä myös laajalti niiden elinympäristöstä - suomalaisesta kylämiljööstä, sen maisemallisesta rikkaudesta ja alkuvoimaisuudesta. Valokuvissa näyttäytyy kylämaisemien, tunnelmien ja värimaailman muuttuminen vuodenkierron eri vaiheissa.

Maaseutumaisema on muuttunut ja muuttuu kovaa vauhtia. On täysi syy olettaa, että täällä näyttää aivan toiselta vaikkapa 2040-luvulla. Tämä näkyy luonnollisesti myös maaseudun linnustossa. Se elää ja muuttuu, voi hyvin tai pahoin, maisemien ja ihmisen toimien mukana. On tärkeää, että maaseutumaisemassa tapahtuvaa muutosta voidaan tarkastella jälkikäteen myös autenttisten, visuaalisten todisteiden eikä pelkästään linnuston parimäärätietojen, maatalouden tuotantolukujen tai väestölaskelmien kautta.

Varsinkin eteläsuomalaisesta maalaismaisemasta on tehty hämmästyttävän vähän valokuva- ja luontopainotteisia kirjoja, joten tämä kirja tulee tarpeeseen.

Mauri Leivo on porvoolainen ammattiluontokuvaaja ja tietokirjailija, joka on julkaissut aikaisemmin seitsemän kuvapainotteista luontokirjaa. Maurin Lintulaudan elämää -kirja oli vuoden 2015 myyntimenestyksiä.


Katso myös