Kyberturvallisuus

Limnéll, Jarno; Majewski, Klaus; Salminen, Mirva
Nimeke: Kyberturvallisuus
Tekijät: Limnéll, Jarno (Kirjoittaja)
Majewski, Klaus (Kirjoittaja)
Salminen, Mirva (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522910639
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.10.2014
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 61 ATK. TIETOTEKNIIKKA. TIETOLIIKENNE. VIESTINTÄTEKNIIKKA
Avainsanat: e-kirjat, informaatiosodankäynti, kyberavaruus, kyberturvallisuus, rikollisuus, riskienhallinta, riskit, strategiat, suunnittelu, terrorismi, tieto- ja viestintärikokset, tietoverkot, turvallisuus, uhat, verkkohyökkäykset, virtuaaliympäristö
Vakoiluohjelma ulkoasiainministerion verkossa, Red October, yhdysvaltalaiset teleurkintapaljastukset, Syyrian sisallissodan kyberrintama, Anonymous ja haktivistit... Kyberturvallisuus on noussut nopeasti otsikoihin, eika kiinnostus laannu tulevaisuudessakaan. Mutta mista oikein puhutaan, kun puhutaan kyberturvallisuudesta?

Suomalaiset alan huippuasiantuntijat painottavat, etta kyberturvallisuus koskettaa meita kaikkia arkisissa toimissamme. Digitalisoitunut yhteiskunta on yha riippuvaisempi tietoverkkojen toimintavarmuudesta ja turvallisuudesta. Naiden varassa lepaavat kaikille elintarkeat toiminnot, kuten energiahuolto, vedenjakelu, rahahuolto, liikenteen sujuvuus oikeastaan mika tahansa nyky-yhteiskunnan perustoiminto.

Digitalisoituminen tarjoaa kiihtyvalla tahdilla niin yrityksille, valtioille kuin yksiloille uusia ennennakemattomia mahdollisuuksia seka uusia keinoja hyodyntaa yha tehokkaammin vanhoja mahdollisuuksia. Vanhoja tai uusia, mahdollisuudet eivat koskaan avaudu ilman niihin liittyvia riskeja. Ei edes digitaalisessa ”nollien ja ykkosten maailmassa”.

Mahdollisuuksien hyodyntaminen vaatii tana paivana kyberriskien ja -turvallisuuden huomioimista strategisella ja operationaalisella tasolla seka naiden ohjaamana joustavasti mukautuvalla teknologialla. Vaikka taydellista riskittomyytta tai turvallisuutta tuskin tullaan koskaan saavuttamaan, esiin nousevat mahdollisuudet ja uhkat tasapainottava kyberstrategia on tulevaisuuden valttamaton toimintaedellytys.

Tama kirja keskustelee monille vieraasta bittien maailmasta tutuin termein ja hienostelematta. Kirjan ensimmainen osaa avaa, mista kyberturvallisuudessa oikeastaan on kysymys ja miksi se koskettaa meita kaikkia. Toinen osa taas tarjoaa lukijalle kaytannon ohjeita tasapainoisen kyberstrategian rakentamiseksi seka digitaalistuvan maailman riskien pienentamiseksi.


Katso myös