Kuulin allien laulavan

Pyykkö, Minna
Nimeke: Kuulin allien laulavan
Tekijät: Pyykkö, Minna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522917263
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 19,90 € 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 206
Tuoteryhmät: Eläimet
ALE – Luonto- ja retkeilykirjoja
Kirjastoluokka: 56.8 Luonto-oppaat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: luonto, vuodenajat, elämyksellisyys, inspiraatio, akvarellimaalaus, eläimet, linnut, kasvit, maisemamaalaus, kuvataiteilijat
Avainsanat: Suomi, akvarellimaalaus, eläimet, elämyksellisyys, inspiraatio, kasvit, kuvataiteilijat, linnut, luonto, maisemamaalaus, vuodenajat
Luontotoimittaja Minna Pyykön teos on Suomen luonnon kauneuden ja monimuotoisuuden ylistys.

Mitkä ovat olleet hienoimpia hetkiä Suomen luonnossa? Niin hienoja että ne haluaa muistaa aina?

Kuulin allien laulavan on maalauspäiväkirja, jossa liikutaan Suomen luonnossa vuoden kierron mukaan. Kirjassa kerrotaan maalauksin ja tekstein hienoista hetkistä ja tapahtumista, jotka ovat tavallisten retkeläisten tavoitettavissa. Niiden kautta hahmottuu, miten monimuotoinen ja monin tavoin ainutlaatuinen Suomen luonto on. Kirjassa kerrotaan luonnon tutkimisesta ja pohditaan, mitä kaikkea luonnosta ei vieläkään tiedetä. Maalaukset tallentavat muistamisen arvoisia hetkiä ja yrittävät tavoittaa jotain sellaistakin, jota on vaikea pukea sanoiksi.

Onko mieleen jäänyt helmipöllön puputus siniharmaassa pakkasyössä, mustarastaan viheltely kaupungissa tai allien surumielinen laulu, kun ne matkaavat ikiaikaisia reittejään pohjoiseen? Kesäyön valossa järven selällä huutava kuikka on monille tärkeä muisto. Syksyn hienoimpia hetkiä voi kokea kasteisina aamuina metsässä, kun märkä maa tuoksuu, hämähäkkien seitit kimaltelevat ja sammalmatto hehkuu smaragdinvihreänä. Pakkaspäivänä töyhtötiaiset helisevät ohi lentäessään kuin keijut. Minna Pyykön kirja palauttaa nämä muistot mieleen.

Kuulin allien laulavan -kirja valittiin vuoden luontokirjaksi vuonna 2020.

Mikä uskomaton luonto tässä ympärillämme!

Minna Pyykkö on luontotoimittaja ja kuvataiteilija. Hän on koulutukseltaan biologi ja psykologi. Pyykkö on tehnyt Yleisradiolle luonto-ohjelmia 90-luvulta lähtien ja saanut ohjelmistaan useita palkintoja (Koura, Ympäristötoimittajien yhdistyksen Tiedon harava ja Suomen luonnonsuojeluliiton Kultainen sulka). Keväällä 2019 hänet nimettiin Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi. Minna on maalannut lapsesta asti, pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut moniin kansainvälisiin ja kotimaisiin näyttelyihin. Hän on Taidemaalariliiton jäsen.


Katso myös