Kuninkaallisessa seurassa — Rojalistin käsikirja

Jaatinen, Satu
Nimeke: Kuninkaallisessa seurassa — Rojalistin käsikirja
Tekijät: Jaatinen, Satu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522918802
Tuotemuoto: E-kirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 9.4.2020
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 140
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.13 Elämäkerrat. Muistelmat, yhteiskuntaelämän, kasvatuksen ja maanpuolustuksen edustajat
Avainsanat: Eurooppa, etiketti (tapakulttuuri), hallitsijat, henkilöhistoria, historia, kuningashuoneet, kuninkaalliset, monarkia, suvut
Kovakantinen kirja, 2020

4,90 €

Kruunupäiden kiehtova ja kimalteleva maailma.

Kuninkaalliset ovat toista maata. He ovat harvinainen ja loputonta mielenkiintoa herättävä ihmisryhmä. Euroopan historia oli ollut vuosisatojen ajan niiden henkilöiden käsissä, jotka sattuivat syntymään kruunupäiksi, oikeisiin perheisiin. He avioituivat ja sotivat keskenään, ihailivat ja kadehtivat toisiaan ja pyrkivät kaikin tavoin pitämään sukunsa vallassa.

Kirjassa käydään läpi Euroopan kuninkaallisten elämää 1000 vuoden ajalta kruunuineen, vaakunoineen, linnoineen ja rituaaleineen. Missä he asuivat, keitä he rakastivat, kuka osasi työnsä ja kuka halusi paeta kaikkea. Kultaan ja valtaan liittyvät tarinat ovat yhä edelleen tarinoista kiehtovimpia. Kirjan sivuilla selviää, minkä maan kuninkaalla ei ole lainkaan kruunua, mikä on kokoshnik, ketä kuningatarta ei päästetty omiin kruunajaisiinsa ja miksi Englannin kuningas oli Intian keisari. Kirja on myös oiva käytösopas: kuinka tulee toimia ja pukeutua, jos postista kolahtaa kutsu linnassa pidettäviin juhliin Suomessa tai ulkomailla? Kenelle silloin saa puhua ja miten ruokaillaan oikeaoppisesti?

Satu Jaatinen on turkulainen toimittaja ja tietokirjailija, joka on erikoistunut kuluttamisen ja viihteen historiaan. Kuninkaallisessa seurassa on hänen yhdeksäs tietokirjansa.


Katso myös