Kummallinen koppis

Saari, Janina
Nimeke: Kummallinen koppis
Tekijät: Saari, Janina (Kirjoittaja)
Muhonen, Anne (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523757639
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 2.5.2023
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Sarja: Koppis 3
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: L56.8 Luonto-oppaat
Ikäsuositus: 4
Avainsanat: kovakuoriaiset, hyönteiset
Kovakantinen kirja, 2023
Lankasidos, Ylivetokannet, Kannet laminoitu
14,90 €

Hilpeän Koppis-sarjan kolmas osa.

Hauska luontotarina, jossa kokonainen joukko erilaisia koppiksia selvittää aarrekartan arvoitusta.

Rahtilaivan mukana Suomen Turkuun saapuu aivan outo mönkiäinen, Euroopassa tavattava komealeukainen tamminkainen. Sillä on mukanaan salaperäinen aarrekartta.

Etsintäretkellään tamminkainen kohtaa viisi suomalaista koppislajia: rapsikuoriaisen, järvihopeasepän, lehtokiitäjäisen, kirjanpainajan sekä tukkimiehentäin. Auttaisivatko nämä aarteen etsimisessä?

Vauhdikkaassa kuoriaistarinassa kurkistetaan pintaa syvemmälle. Kaikki ei ole aina sitä, miltä ensisilmäyksellä näyttää. Kummallinen onkin tavallista ja tavallinen jotakin aivan erityisen ihastuttavaa. Jokaisen erilaisista piirteistä huolimatta yhteys löytyy helposti, kun vähän yrittää. Lopulta ratkeaa myös salaperäisen aarrekartan arvoitus.

Kirjan Koppisknoppis-osio esittelee hauskalla tavalla kertomuksen kovakuoriaiset ja kannustaa pientä aarteenetsijää tutustumaan lähiluontoon ja metsän pieneliöihin.

Kirjan tiedot on asiatarkastanut Helsingin yliopiston metsäeläintieteen professori Kari Heliövaara

Janina Saari on kirjoittaja ja kansainvälisillä markkinoilla toimiva kääntäjä Liedon Vanhalinnasta. Yleistä kirjallisuustiedettä ja luovaa kirjoittamista opiskelleelle Saarelle on tärkeää tukea lasten lukemista ja sen kautta luontoyhteyttä.

Anne Muhonen on vantaalainen kuvittaja, jolta on julkaistu 17 sarjakuva-albumia. Muhonen on tehnyt myös lastenkirja- ja oppimateriaalikuvituksia sekä laajentanut kuvallista ilmaisuaan niin valokuvauksen kuin muraalimaalauksenkin puolelle.


Katso myös