Kuka heilutti pesäpuuta

Heinonen, Tapani
Nimeke: Kuka heilutti pesäpuuta
Tekijät: Heinonen, Tapani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523122192
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 17.8.2015
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: 1940-luku, 2010-luku, Helsinki, Keski-Suomi, aikatasot, aikuiset, avioero, aviopuolisot, elämä, kaupungit, maaseutu, muistot, perheromaanit, pettymys, psykologiset romaanit, riidat, sisarukset, sota-aika, sukupolvet, unelmat
Rakennusmies Roope Kilpineva on ruksannut elämän monivalintatehtävässä väärin. Avioliiton perus-tukset halkeilevat, ja hän jää työttömäksi. Roope yrittää epätoivoisesti pitää elämänsä koossa.

Sisko Kaarina on menestystä tavoitteleva yrittäjä Helsingissä. Hän uskoo enemmän rahaan kuin rakkauteen. Aviomies rakennusmestari Pertti Sund haluaa elämän pysyvän tasapainossa mutta ajautuu valtataistelun pyörteeseen kotona ja työpaikalla. Sisaruksia sitoo yhteinen menneisyys maaseudulla, pelot ja pettymykset, joita ei voi paeta mutta jotka vaikuttavat yhä heidän valintoihinsa, kykyyn tarttua elämän helmasta.

Äiti Alli asuu syrjäisellä kotitilalla kaukana Keski-Suomessa. Hän on sodan ajan lapsia. Nykyhetkeen sekoittuvat välähdykset menneestä, huoli aikuisten lasten kohtalosta kaukana kaupungissa – sekä omas-ta tulevaisuudesta.

Lopulta kaikki ovat samalla lähtöviivalla; taistelemassa omantunnon ja moraalin, kompromissien ja unelmien, vihan ja rakkauden välillä. Niin vihalla kuin rakkaudella voi aina myös hallita.

Kuka heilutti pesäpuuta on koskettava perhesaaga, joka kertoo kahden sukupolven tarinaa arvojen ja asenteiden muutoksesta. Samalla romaani heijastaa kuvaa modernista mutta karusta maasta, missä ihminen voi menettää uskonsa yhteiskuntaan, rakkauteen, Jumalaan – jopa itseensä.


Katso myös