Kovaa peliä — NHL:n huippukiekkoilijan raju elämä

Fleury, Theo
Nimeke: Kovaa peliä — NHL:n huippukiekkoilijan raju elämä
Alkuteos: Playing with Fire
Tekijät: Fleury, Theo (Kirjoittaja)
Kangasniemi, Katja (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523753549
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 3.3.2021
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Playing with Fire
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 360
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 79.37 Jääkiekko. Jääpallo
Avainsanat: Pohjois-Amerikka, ammattiurheilu, jääkiekko, jääkiekkoilijat, muistelmat, päihdeongelmat, sosiaaliset ongelmat, urheilijat
Äänikirja, 2020
MP3
12,90 €

Harvinaisen avoimessa elämäkerrassaan Fleury kertoo urheiluuransa lisäksi alkoholismistaan, huumeiden käytöstään, seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi joutumisestaan ja itsemurha-aikeistaan. "Tämä on ollut uskomaton matka. Kovin moni ei palaa sieltä, missä minä olen käynyt."

Kun Calgary Flames varasi 19-vuotiaan Fleuryn NHL:ään vuonna 1987, alkoi ura, joka näytti johtavan tähtiin. Fleury voitti Stanley Cupin vuonna 1989, ja lähtiessään Calgarystä 1999 hän piti hallussaan lukuisia joukkue- ja NHL-ennätyksiä. Vuoden 2002 olympialaisissa Fleury oli kultajoukkueen avainpelaaja. Kuitenkin jo saman vuoden lokakuussa hänet asetettiin pelikieltoon päihdeongelmien vuoksi.

Fleuryn holtittoman käytöksen aiheuttamat ongelmat kasautuivat kasautumistaan, kunnes hän NHL:stä pois potkittuna, miljoonat viinaan ja huumeisiin hukanneena löysi itsensä istumassa talonsa kellarissa pistoolin piippu suussaan. Itsemurhaa hautonut mies päätti kuitenkin löytää toisen tien ulos ongelmistaan.


Katso myös