Kova luu

Lius, Tuomas
Nimeke: Kova luu
Tekijät: Lius, Tuomas (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523828520
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 7.10.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 7.10.2024
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: CrimeTime
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Dekkarit ja jännitys
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Etsivätoimisto Haka goes Kalevala!

Etsivätoimisto Hakan toimilupa on hyllytetty, mutta se ei estä Julia Noussairia ja Marko Pippurista hankkiutumasta ongelmiin. Runomitta unohtuu ja jäsenkorjaajaa tarvitaan, kun tehokaksikko vaihtaa kanteleet kulmarautoihin ja sukeltaa kalevalaisen perinteen maailmaan.

Kuvanveistäjä Tapani Kaplas sieppaa lapsenlapsensa, 13-vuotiaan Aniellan, ja katoaa jäljettömiin. Haka saa tehtäväkseen etsiä karkulaiset ja selvittää, mitä Kalevalan legendoihin hurahtaneella Kaplaksella on oikein mielessään.

Kalmolaskuri alkaa raksuttaa, kun Noussair ja Pippurinen löytävät itsensä keskeltä juonittelua, jonka keskiössä kytee myytti muinaisista jättiläisistä: Kalevalan sankaritaruja innoittaneista Suomen kuninkaista, joiden juurilla ovat häärineet niin aarteenmetsästäjät kuin natsi-Saksan antropologit, ja jonka salaisuutta suojelee erikoiskoulutettujen tappajien veljeskunta.

Nyt jättiläisten perintöä tavoittelee salaperäinen Väinö Ukonvuori. Hän haluaa oikaista vuosisataisen vääryyden valloittajien kirjoittamissa historiankirjoissa ja palauttaa Suomelle sen aseman Pohjolan todellisena mahtina. Mutta mitä roolia Kaplas suunnitelmassa näyttelee ja mitä salaisuuksia löytyy vauvana itärajan takaa adoptoidun Aniellan menneisyydestä?

Noussair ja Pippurinen joutuvat elämänsä pyöritykseen - seikkailuun ja vaaroihin, joista selvitäkseen kaksikon taidot, kekseliäisyys ja ystävyys pistetään ennen kokemattomalle koetukselle. Näin pelottavaa vastustajaa he eivät ole vielä koskaan kohdanneet ja pelin henki onkin alusta asti selvä: onnistuminen tai kuolema.

Tuomas Lius (s. 1976) on Joensuussa syntynyt, Tampereella opiskellut ja Turun kautta Liperin leipäpitäjään asettunut kirjailija. Viimeistellessään Finlandia-palkituksi tulevaa pääteostaan hän katsoo lastensa kanssa 80-luvun komedioita ja viihdyttää itseään kirjoittamalla mielikuvituksellista jännitysviihdettä. Kova luu on Liuksen kymmenes romaani ja Etsivätoimisto Haka -sarjan kuudes osa.


Katso myös