Kouluvuosien varjo

Westerberg, Sven
Nimeke: Kouluvuosien varjo
Alkuteos: Skuggan av Vasa högre allmänna läroverk
Tekijät: Westerberg, Sven (Kirjoittaja)
Jänisniemi, Laura (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9525410323
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2006
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Skuggan av Vasa högre allmänna läroverk
Kustantaja: Docendo
Sarja: Blue Moon
Julkaisuvuosi: 2006
Kieli: suomi
Sivumäärä: 286
Tuoteryhmät: Dekkarit ja jännitys
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: 1990-luku, Göteborg, attentaatit, fanaattisuus, jännityskirjallisuus, kaupungit, kylmä sota, rikoskirjallisuus, terrorismi, terroristit, tiedustelu, tiedustelupalvelut, vakoilijat
Kouluvuosien varjo ilmestyi alun perin vuosikymmen sitten. Sven Westerberg oli aikaansa edellä, sillä koskaan eivät kirjan teemat ole olleet yhtä ajankohtaisia kuin nyt. Terrorismi, fundamentalismi, uskonnon ja politiikan yhteys ovat päivittäistä uutistarjontaamme. Westerberg havainnoi tarkkanäköisesti myös, miten ”pahan” torjuminen saa turvautumaan menettelytapoihin, jotka näiden aikojen uutisten seuraajille tuovat mieleen Guantánamon ja Abu Ghraibin ja sellaisen, mitä voimme vain arvailla.
Bert Malmström sattuu ostamaan kirjan, joka on kuulunut hänen luokkatoverilleen Leif Westille. Kirjassa on alleviivaus ja kommentti, joka herättää Malmströmin uteliaisuuden. Hän saa tietää, että West on kuollut auto-onnettomuudessa ulkomailla vuosia sitten.
Göteborgissa räjähtää pommi, toinen ja kolmas. Westin leski saa outoja puheluita. Tiedustelupalvelun Lennart Braskin tehtävä on löytää terroristit. Hän havaitsee, että poliittisen ja uskonnollisen fanatismin juuret vievät syvälle kylmään sotaan ja aina kaukaisiin kouluvuosiin saakka.


Katso myös