Korson kriminaalit — Rikostarinoita 1960- ja 80-luvuilta

Kivekäs, Ansu
Nimeke: Korson kriminaalit — Rikostarinoita 1960- ja 80-luvuilta
Tekijät: Kivekäs, Ansu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522894670
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Sarja: Crime Time
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 290
Tuoteryhmät: True crime
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 33.5 Rikosoikeus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: rikollisuus, rikokset, elämäntapa, rikolliset, jengit, kaupunginosat, henkilöhistoria, historia
Avainsanat: 1960-luku, 1970-luku, 1980-luku, Korso (Vantaa), elämäntapa, henkilöhistoria, historia, jengit, kaupunginosat, rikokset, rikolliset, rikollisuus
E-kirja, 2018
EPUB
9,90 €

Äänikirja, 2018
MP3
12,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2020
A-formaatin pokkari
9,90 €

Korson konnat on dokumentaarinen haastatteluromaani korsolaisesta nuorisojoukosta, joka hankki elantonsa viinan ammattimaisella trokaamisella, kiristyksellä, varkauksilla, petoksilla, parituksellakin 1960- ja 70-luvuilla. Kun toiminta alkaa, pojat ovat vain 15-16-vuotiaita.

Tarina seuraa köyhistä oloista lähteneiden poikien kasvua, rikastumista, liigan kultakauden loppua ja ensimmäisiä vankilareissuja. Väkivaltaa on tarjolla kotona, koulussa ja viranomaiskontakteissakin. Suurin osa jatkaa elämäänsä ihan tavallisissa ammateissa, mutta joidenkin tie vie aina aseellisiin ryöstöihin, huumekauppaan ja talousrikoksiin.

Korson konnat on samalla kuvaus sodan jälkeisestä Suomesta, uuden nuorisokulttuurin syntyajoista, vanhojen hierarkioiden murenemisesta. Kirja selventänee myös, mistä Korson kova maine on lähtöisin. Samalla se on kuvaus eliniän kestävästä ystävyydestä.

Ansu Kivekäs on korsolainen kirjailija. Hän on kirjoittanut useita kiitettyjä ja palkittuja nuortenkirjoja sekä myös yhden rikosromaanin Perhosveitsi.

Vantaalainen kirjailija Ansu Kivekäs on syntynyt 1964 Helsingin maalaiskunnan Tikkurilassa. Hänen tuotantoonsa sisältyy mm. kiitettyjä ja palkittuja nuortenromaaneja, lastenkirjoja sekä rikos- ja jännityskirjallisuutta aikuisille. Häneltä on julkaistu myös useita novelleja eri antologioissa. Lisäksi hän on kirjoittanut laulunsanoituksia ja radio-ohjelmia. Ennen kirjailijan uraa Kivekäs toimi pitkään erityisopettajana. Ansu Kivekkään teosten aihepiirit liittyvät usein nuoriso- ja alakulttuureihin sekä lähiöelämään, joita hän käsittelee lämmöllä. Kirjailijan tyylilaji on useimmiten realismi. Kivekäs kertoo löytävänsä inspiraatiota ja huumoria arkisista tilanteista ja harrastaa salakuuntelua mm. busseissa, junissa ja kahviloissa. Hän keräilee erityisesti nuorison puhekielestä tuoreita sanontoja sekä erilaisia murreilmaisuja muistikirjaansa. Koulutukseltaan Ansu Kivekäs on varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Hän on opiskellut myös luovaa kirjoittamista Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Hän tekee mielellään kirjailijavierailuja sekä vetää kirjoittamistyöpajoja kaikenikäisille.


Katso myös