Kolmen rintaman mies — Seppo Tiilikainen talvisodassa, SS-Wiking-divisioonassa ja Tali-Ihantalassa

Tiilikainen, Heikki
Nimeke: Kolmen rintaman mies — Seppo Tiilikainen talvisodassa, SS-Wiking-divisioonassa ja Tali-Ihantalassa
Tekijät: Tiilikainen, Heikki (Kirjoittaja)
Hanttu, Petri (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523756137
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 11.10.2022
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 10t 53m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 99.139 Elämäkerrat. Muistelmat, sotamuistelmat
Avainsanat: SS-joukot, Saksa, Suomi, Talin-Ihantalan taistelut, historia, itärintama (toinen maailmansota), jatkosota, sotahistoria, sotatoimet, sotilaat, suomalaiset, taistelut, talvisota, toinen maailmansota, vapaaehtoiset, Seppo Tiilikainen, henkilöhistoria
E-kirja, 2022
EPUB
14,90 €

Suomalaisen SS-miehen päiväkirjat ja kirjeet kertovat elämästä vaihtuvilla sotanäyttämöillä.

Seppo Tiilikainen oli yksi noin 1 400 suomalaisesta Saksan Waffen-SS-joukoissa taistelleista sotilaista. Hän oli Saksaan lähtiessään vasta 19-vuotias mutta jo talvisodan käynyt veteraani.

Seppo Tiilikainen oli yksi yli 1 400 suomalaisesta Saksan Waffen-SS-joukoissa taistelleista sotilaista. Hän oli Saksaan lähtiessään 19-vuotias korpraali.

Nuoresta iästään huolimatta Tiilikainen oli jo kokenut maailmanmatkaaja. Nuorukainen lähti merille vain 15-vuotiaana, ja parivuotisen pestin aikana tutuiksi kävivät satamat Etelä-Amerikkaa myöten. Maailman poliittinen kuohunta kuitenkin muutti Tiilikaisen suunnitelmat. Nuori mies palasi Suomeen ja taisteli talvisodassa Laatokan pohjoispuolella.

Vuonna 1941 Tiilikainen värväytyi Waffen-SS:ään. Hänestä tuli Viking-divisioonan taistelija Ukrainan sotatantereille. Päiväkirjoissaan ja kirjeissään hän kuvailee paitsi taisteluja myös suomalaisten SS-sotilaiden arkea.

SS-komennuksen päätyttyä Tiilikainen palasi Suomeen osallistuakseen jatkosodan lopputaisteluihin. Tali-Ihantalan tulimyrsky koitui hänen kohtalokseen heinäkuun alussa 1944.

Kirja perustuu Tiilikaisen päiväkirjamerkintöihin ja kirjeisiin, joita täydentää sota-arkiston materiaali.

Petri Nevalainen on helsinkiläinen kirjailija, jonka tuotannossa ovat viime vuosina korostuneet elämä-kerrat. Hän on aiemmin asunut ja työskennellyt noin kymmenen vuoden ajan Lontoossa ja BBC:ssä. Nevalaisen uusimpia teoksia ovat sotahistoriaan pureutuvat Marskin tiedustelija - Eversti Aladar Paasosen tarina ja Kollaanjoen taistelut.

Heikki Tiilikainen on suomalainen everstiluutnantti ja tietokirjailija. Hän on toiminut päätoimittajana Ruotuväki-ja Suomen Sotilas -lehdissä. Heikki Tiilikainen on kirjoittanut, kääntänyt, toimittanut ja kuvittanut yli 30 teosta.


Katso myös