Kivikasvot ja mä — 50 vuotta viihteellä

Sajakorpi, Ismo
Nimeke: Kivikasvot ja mä — 50 vuotta viihteellä
Tekijät: Sajakorpi, Ismo (Kirjoittaja)
Hedman, Ari-Matti (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523821545
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 6.8.2021
Hinta: 12,90 € (11,73 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 14t 1m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 77.49 Elokuvan historia. Televisio-ohjelmien historia
Avainsanat: Suomi, henkilöhistoria, historia, historiikit, laulajat, lauluyhtyeet, musiikinhistoria, musiikkiohjelmat (media), muusikot, ravintolat, revyyt, showt, teatterit (organisaatiot), televisio-ohjelmat, viihde, viihdemusiikki, viihdeohjelmat, yhtyeet, yökerhot
Kivikasvot on suomalaisen viihteen ikoni ja laatumerkki, jolla on takanaan 50 ikimuistoista vuotta viihdetaiteilijoiden eturivissä.

Kivikasvojen perustajajäsen ja primus motor, ohjaajanäytelmäkirjailija Ismo Sajakorpi kertoo letkeällä huumorilla ryhmän tarinan, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Mitä tapahtui, kun Ilkka Hemming ennen keikkaa kaatoi piimäkannun Sajan smokille, kun Fredi kauppasi pultsarina Lönnrotinkadulla pimeää pulloa tai kun Dracula-Jori kohtasi kadulla lapsia, jotka olivat telkkarissa nähneet hänen vampyyrihampaansa Maija Lokan kaulalla?

Värikkäästi kuvitetussa kirjassa lukija viedään lentämään vesitasolla hengenvaarallisella juhannuskiertueella, yöpymään Puulavedelle laskeutuneessa ufossa ja kuuntelemaan kapellimestaria, joka paljastaa olevansa Supon ja tiedustelupalvelun leivissä.

Sajakorpi kertoo myös Kivikasvot Show'n aiheuttamasta eduskuntakyselystä, Neuvostoliiton ja Kiinan suurlähetystöjen vastalauseista, ohjelmanauhojen tuhoamisesta sekä kvartetin kipeästä välirikosta ja riemukkaasta comebackista.

Kivikasvot - Matti ”Fredi” Siitonen, Georg ”Jori” Dolivo, ”Ilkka Hemming” Lähteenmäki ja Ismo ”Saja” Sajakorpi - aloittivat yhteisen taipaleensa kesällä 1965 RUK:n kurssin 118 viihdyttäjinä. Matka jatkui Musiikki-Fazerin levyartisteina, MTV:n show-tähtinä, yökerhojen revyy-artisteina sekä musiikkiteatterin tekijöinä ja konsertoivina viihdetaiteilijoina. Vuosien varrella kvartetin kokoonpano on muuttunut, mutta myös kvartetin uudet jäsenet - tv-ohjaaja-trubaduuri Vesa Nuotio sekä oopperalaulaja Henrik Lamberg - ovat viihteen ja musiikin ammattilaisia.


Katso myös