Kivenkerääjät

Mikkonen, Minna
Nimeke: Kivenkerääjät
Tekijät: Mikkonen, Minna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523121584
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.1.2015
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: esikoisteokset, kadonneet, lapsinäkökulma, menetys, mielikuvitus, perheet, pojat, psykologiset romaanit, salaisuudet, sisarukset, siskot, suru, veljet
Kuka tietää lopulta, mikä voima on muistilla, toivolla, totuudella, tai sillä että uskaltaa puhua?

Minna Mikkosen esikoisromaani on tarina tavallisesta perheestä, menetyksestä ja surusta, ja ennen kaikkea lapsen ihmeellisestä lahjasta tavoittaa valo pimeässäkin, kertoa se näkyväksi.

Veini on kuusivuotias poika, jonka teini-ikäinen isosisko Meri on kadonnut. Meri on jossain muualla, ja Veini yrittää selvittää, missä.

Merillä oli salaisuuksia, kuten kaikilla hänen ympärillään, eikä niistä saisi puhua. Myöskään Veini ei ker-ro omia tai muiden salaisuuksia, ei edes kuiskaamalla, vaan kirjoittaa ne siniseen muistivihkoonsa, samoin kuin tutkimuksensa siskon mahdollisista katoamisen paikoista.

Veini haluaa muistaa Meristä kaiken ja piirtää samalla kuvaa perheestään: äidistä, joka pelkää joskus niin, ettei voi mennä ulos; isästä, joka piiloutuu hiljaisuuskääreeseen tai töihinsä; mummosta ja ukista korkean vaaran päällä sekä Merin ystävistä Virvestä ja Juhasta, jotka rakastavat Meriä kumpikin omalla tavallaan.

Kirkkaana Veinin mielessä kulkevat isosiskon opetukset sekä kevyet ja painavat ajatukset, joita kaikki lähipiirin lapset ja aikuiset kantavat mukanaan sukupolvesta toiseen. Keräämistään tiedonmurusista Veini yrittää hahmottaa totuutta tapahtuneesta. Veinille on selvää, että asiat voivat olla totta vain, jos ne kerrotaan oikein.

Minna Mikkonen (s. 1983) on sanataiteen sekatyöläinen: kirjoittaja, kirjoittamisen ohjaaja sekä kirjallisuudenopiskelija. Hän asuu ja työskentelee Oulussa. Mikkonen on opiskellut Oulun ja Jyväskylän yliopistoissa kirjallisuutta, filosofiaa ja kirjoittamista sekä työskennellyt lähihoitajana lasten ja vanhusten parissa.


Katso myös