Kiveen kirjoitettu — Kakolan seinäkirjoitusten kertomaa

Simppula, Timo
Nimeke: Kiveen kirjoitettu — Kakolan seinäkirjoitusten kertomaa
Tekijät: Simppula, Timo (Kirjoittaja)
Hakala, Minna (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789522919748
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 17,90 € 7,90 € (7,18 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 152
Tuoteryhmät: True crime
Dekkarit ja jännitys
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: graffitit, kirjoittaminen, seinät, vankilat, vangit, vankeus (vangittuna olo), arki, unelmat, historia
Avainsanat: Turku, arki, graffitit, historia, kirjoittaminen, seinät, unelmat, vangit, vankeus, vankilat
Äänikirja, 2021
MP3
12,90 €

E-kirja, 2021
Synkronoitu ääni, EPUB
9,90 €

Vankilan seinät osaavat puhua. Millaisia tarinoita ne kertovat?

Turun maankuulu vankila Kakola suljettiin vuonna 2007. Ennen kuin taloa ryhdyttiin saneeraamaan arvoasunnoiksi, Timo Simppula ja Minna Hakala taltioivat sellien seinään raapustettuja vankien seinäkirjoituksia.

Vankilan seinille taiteiltu karu galleria nostaa esiin ihmisen äänen, joka on jäänyt suljettujen lukkojen sisään - mutta on kiveen kirjoitettuna. Maailman sivu erilaisten seinäkirjoitusten ja graffitimaalausten taustalla on piillyt tarve jättää jälki omasta elämästä tyhjälle pinnalle.

Kiveen kirjoitettu kertoo lakkautetun Kakolan vankilan asukkaiden elämästä ja unelmista seinäkirjoitusten esittämässä muodossa. Vankilan suljetuissa oloissa ihmiselämän kysymykset tiivistyvät muutamiin keskeisiin teemoihin. Siellä arvioidaan kuljettua polkua rikosten maailmassa. Sellin yksinäisyydessä elää menetetyn vapauden kokemus ja kaipuu. Siihen haetaan lohtua perheestä ja unelmoidaan parisuhteesta. Sieltä halutaan paeta päihteisiin. Sen ahdistamana turvaudutaan uskontoon. Ja sen keskellä etsitään tietä vapauteen.

Kirjan kirjoittaja Timo Simppula on toiminut yli 20 vuotta vankilapastorina. Työssään hän on perehtynyt laitosoloissa elävien ihmisten kokemusmaailmaan ja elämän peruskysymyksiin. Teoksen kuvat on ottanut VEO Minna Hakala.


Katso myös