Kauppatavarana terveys — Selviydy terveysväitteiden viidakossa

Knuuti, Juhani
Nimeke: Kauppatavarana terveys — Selviydy terveysväitteiden viidakossa
Tekijät: Knuuti, Juhani (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523750678
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 313
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Kirjastoluokka: 59 LÄÄKETIEDE. TERVEYDENHOITO
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: terveysväittämät, terveysviestintä, terveysosaaminen, luotettavuus, tieteellinen tieto, pseudotiede, kokemustieto, uskomukset, hoitomenetelmät, vaihtoehtolääkintä, luontaishoito, luonnonlääkkeet, terveysvaikutukset, tehokkuus
Avainsanat: hoitomenetelmät, hoito, hoitovaste, terveyden edistäminen, terveyshaitat, terveyskäsitykset, kokemustieto, luonnonlääkkeet, luontaishoito, luotettavuus, pseudotiede, tehokkuus, terveystieto, terveysvaikutukset, terveysviestintä, terveysväittämät, tieteellinen tieto, uskomukset, vaihtoehtolääkintä, terveysosaaminen
E-kirja, 2020
EPUB
9,90 €

Miten erottaa oikea terveystieto huuhaasta, toimivat neuvot virheellisistä väittämistä? Lääketieteen tohtori, professori Juhani Knuuti opastaa kirjassaan ymmärtämään ja tulkitsemaan ympärillämme vellovia, usein varsin ristiriitaisia terveysväittämiä.
Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää tietoa on nykyisin verkossa runsaasti. Tiedon laadun ja oikeellisuuden arvioiminen on siksi yhä haastavampaa. Parhaimmillaan jaettu informaatio innostaa ihmisiä etsimään lisätietoa ja saa aikaan terveyttä edistäviä muutoksia elintavoissa. Pahimmillaan se on harhaanjohtavaa tai jopa hengenvaarallista.

Kirjassa arvioidaan suosittuja terveysväitteitä tutkitun tiedon valossa. Kirjassa on analysoitu 72 erilaista terveysteemaa tai hoitoa ja niihin liittyvää yli 250 terveysväitettä. Analyysi perustuu tieteellisen kirjallisuuden huolelliseen arviointiin yleistajuisesti ja ymmärrettävästi - ja viesti on vastaansanomaton.

Samalla kirjassa pohditaan tutkimukseen ja terveysväitteisiin liittyviä muita ilmiöitä. Miksi erikoiset terveysväitteet ovat niin suosittuja? Millä tavalla oma tulkintamme tiedosta syntyy? Mikä selittää virheellisten terveysuskomusten itsepintaisuutta? Miten tehdään lääketieteellistä tutkimusta?

Kirja kannustaa oman arkijärjen tehokkaampaan käyttämiseen sekä kriittisen lukutaidon kehittämiseen. Kirjan järeän tietopaketin luettuaan lukija ymmärtää paremmin terveysväitteiden luotettavuutta sekä terveysviestinnän ilmiöitä.


Katso myös