Kansalaisen varautumisopas

Puistola, Juha-Antero; Björn, Riitta
Nimeke: Kansalaisen varautumisopas
Tekijät: Puistola, Juha-Antero (Kirjoittaja)
Björn, Riitta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523824942
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 21.3.2023
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 39 MAANPUOLUSTUS
Avainsanat: varautuminen, kriisit, vaaratilanteet, hätätilanteet, poikkeusolot, kriisivalmius, huoltovarmuus, infrastruktuurit, häiriöt, kyberturvallisuus, informaatiovaikuttaminen, suuronnettomuudet, väestönsuojelu, kansallinen turvallisuus, selviytyminen, elinympäristö, väkivalta, valmiussuunnittelu, turvallisuuspolitiikka, turvallisuussuunnittelu, kokonaisturvallisuus, globalisaatio, psyykkinen toimintakyky, kotitaloudet, tulevaisuus
Kovakantinen kirja, 2023
Päänauha, Liimasidos, Ylivetokannet, Kannet laminoitu
27,90 €

Miten Suomi on varautunut kriiseihin ja kuinka itse voit varautua poikkeustilanteisiin.

Kansalaisten omat selviytymistaidot kriisin aikana ovat ratkaisevia. Kirja taustoittaa suomalaisen varautumisen historiaa ja keinoja, joiden avulla kukin meistä voi osallistua varautumistyöhön. Kirjassa on myös käytännön ohjeita, kuinka selviytyä arjesta erilaisissa poikkeusolosuhteissa.

Rajuilman runtelemien alueiden ihmiset muistavat hetket ilman sähköä tai puhdasta hanavettä. Sähköisen pankkiasioinnin estyminen on saanut kansalaiset nostamaan käteistä. COVID-19 aiheutti ostoryntäyksen vessapaperihyllyille. Kaupungistuminen on vähentänyt ihmisten mahdollisuuksia omatoimiseen varautumiseen, ja samalla on unohdettu yksinkertaiset selviytymiskeinot.

Kirja on tarkoitettu kaikille omasta ja Suomen kriisinsietokyvyn kehittämisestä kiinnostuneille.

Komentaja Juha-Antero Puistola työskentelee tutkimusalajohtajana Puolustusvoimien tutkimuslaitoksella. Hän on erikoistunut kokonaisturvallisuuteen, strategiaan ja turvallisuuspolitiikkaan.

KM Riitta Björn työskentelee varautumisesta vastaavana johtajana järjestökentällä ja tekee väitöstutkimusta kansalaisyhteiskunnan haavoittuvuuksista Maanpuolustuskorkeakoululle.


Katso myös