Kamppailu vallasta — Eduskuntavaalikampanjat 1945-2015

Railo, Erkka; Pitkänen, Ville; Niemi, Mari K.; Ruohonen, Sini
Nimeke: Kamppailu vallasta — Eduskuntavaalikampanjat 1945-2015
Tekijät: Railo, Erkka (Kirjoittaja)
Pitkänen, Ville (Kirjoittaja)
Niemi, Mari K. (Kirjoittaja)
Ruohonen, Sini (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913586
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.11.2016
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 32.18 Eri maiden poliittiset järjestelmät ja sisäpolitiikka
Avainsanat: 1945-2015, Suomi, arkistot, demokratia, eduskuntavaalit, historia, kansanedustajat, muistitieto, poliittinen historia, politiikantutkimus, puolueet, puoluepolitiikka, teknologinen kehitys, vaalikampanjat, valta, yhteiskunnallinen muutos
Sotien jälkeen puolueet rakensivat laajat organisaatiot vaalien voittamiseksi. Ensimmäisissä eduskuntavaaleissa ratkaistiin Suomen yhteiskuntajärjestelmän tulevaisuus. Suksilla ja polkupyörällä kierretyistä tupailloista ja luokkayhteiskunnasta on vuosikymmenten myötä siirrytty television kautta internetin ja sosiaalisen median aikaan, jossa viestintätoimistojen toteuttamat julkisuuskampanjat kisaavat liikkuvien äänestäjien sieluista.

Tässä kirjassa selvitetään havainnollisesti, millä keinoin puolueet ovat eduskuntavaaleissa vuosina 1945-2015 pyrkineet saamaan äänestäjät puolelleen ja miksi vaaleissa on käynyt niin kuin on käynyt.

Kamppailu vallasta perustuu laajaan, osin aiemmin hyödyntämättömään arkisto- ja haastatteluaineistoon. Ääneen pääsevät yksittäiset kansanedustajat ja puoluejohto, joiden näkökulma yhdistetään laajempaan yhteiskunnalliseen ja puoluepoliittiseen kehitykseen. Suomalaisen vaalikamppailun arki piirtyy esiin konkreettisesti, kiehtovasti ja viihdyttävästi.

Kirja on kohdistettu kaikille suomalaisesta politiikasta kiinnostuneille. Erityisen kiinnostava se on niille tuhansille suomalaisille politiikassa mukana oleville, joita kiinnostaa, miten vaalit on lopulta voitettu.

Kirjan ovat kirjoittaneet Eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkijat dosentti, VTT Erkka Railo, VTT Mari K. Niemi ja VTM Sini Ruohonen sekä E2 -ajatuspajan tutkija VTT Ville Pitkänen. Heidät kaikki tunnetaan julkisuudessa politiikan tutkimuksen ja poliittisen historian popularisoijina. Heillä on laaja, tutkimustyöhön pohjautuva tuntemus vaaleista ja vaalikampanjoista. Tieteentekijöiden liitto valitsi Mari K. Niemen vuoden 2015 tieteentekijäksi.


Katso myös