Kamppailu vallasta — Eduskuntavaalikampanjat 1945-2015

Railo, Erkka; Pitkänen, Ville; Niemi, Mari K.; Ruohonen, Sini
Nimeke: Kamppailu vallasta — Eduskuntavaalikampanjat 1945-2015
Tekijät: Railo, Erkka (Kirjoittaja)
Pitkänen, Ville (Kirjoittaja)
Niemi, Mari K. (Kirjoittaja)
Ruohonen, Sini (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522913586
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.11.2016
Hinta: 14,95 € (13,59 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 32.18 Eri maiden poliittiset järjestelmät ja sisäpolitiikka
Sotien jälkeen puolueet rakensivat laajat organisaatiot vaalien voittamiseksi. Ehdokkaat kiersivät suksilla ja polkupyörillä tupailloissa puhumassa äänestäjät puolelleen. Teknologian kehittyessä televisio yleistyi ja kampanjointi vaati poliitikoilta uudenlaisia esiintymistaitoja sekä ammattimaisempaa otetta. 1970-luvulla yhteiskunnan muutos vapautti vaalikamppailun pelikentälle naisia, nuoria ja uusia teemoja. Uudella vuosituhannella internet edellyttää ehdokkailta jatkuvaa kampanjointia liikkuvien äänestäjien voittamiseksi.

Tässä kirjassa selvitetään havainnollisesti, millä keinoin puolueet ja ehdokkaat ovat vuosien 1945-2015 eduskuntavaaleissa pyrkineet vakuuttamaan äänestäjät ja miksi vaaleissa on käynyt niin kuin on käynyt.

Kamppailu vallasta perustuu laajaan, osin aiemmin hyödyntämättömään arkisto- ja haastatteluaineistoon. Ääneen pääsevät niin kenttäväki, kansanedustajat, puolueiden johtohenkilöt kuin toimittajatkin. Suomalaisen vaalikamppailun arki piirtyy esiin konkreettisesti ja viihdyttävästi. Vaalikampanjoiden historia on tarina aatteista ja kovasta työstä, tukiverkostoista ja yhteen hiileen puhaltamisesta. Samalla se on myös kertomus pettymyksistä, puolueiden sisäisistä kähinöistä ja likaisistakin tempuista.

Kirjan ovat kirjoittaneet Eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkijat dosentti, VTT Erkka Railo, VTT Mari K. Niemi ja VTM Sini Ruohonen sekä e2-ajatuspajan tutkija dosentti, VTT Ville Pitkänen. Heidät kaikki tunnetaan julkisuudessa politiikan tutkimuksen ja poliittisen historian popularisoijina. Heillä on laaja, tutkimustyöhön pohjautuva tuntemus vaaleista ja vaalikampanjoista. Tieteentekijöiden liitto valitsi Mari K. Niemen vuoden 2015 tieteentekijäksi.


Katso myös