Kalevankankaan verilöylystä talvisodan taisteluihin — Keski-Suomen Rykmentti ja Suomen sotaväen synty

Viinikainen, Sakari
Nimeke: Kalevankankaan verilöylystä talvisodan taisteluihin — Keski-Suomen Rykmentti ja Suomen sotaväen synty
Tekijät: Viinikainen, Sakari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523824911
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 8.3.2023 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 8.3.2023
Hinta: 29,95 € (27,23 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tuoteryhmät: Tulossa – Ennakkotilaa!
Sotahistoria
Kirjastoluokka: 92.7 Suomen historia, itsenäisyyden aika
Yhden rykmentin ja sen värikkäiden persoonien kautta kerrottu tarina Suomen armeijan kehittymisestä sisällissodan tyrskyistä talvisodan taisteluihin.

Keski-Suomen rykmentin tarina ei ole perinteinen rykmenttihistoriikki. Se on pala Suomen sotaväen historiaa, jossa rykmentin mukana kuljetaan sen perustamisesta lakkauttamiseen syksyllä 1940 - oman tehtävänsä historian pitkässä ketjussa täyttäneenä.

Itsenäisen Suomen sotaväki muodostettiin sisällissodan valkoisesta armeijasta, ja Keski-Suomen rykmentti oli yksi sen yhdeksästä jalkaväkirykmentistä. Rykmentissä palvelivat mm. Erik Heinrichs, Valo Nihtilä, Armas Kemppi, Alvar Aalto ja Aimo Lahti.

Rauhan ajan varuskunta pystyttiin ällistyttävän nopeasti muuttamaan sotakelpoiseksi taistelupataljoonaksi. Keski-Suomen rykmentissä oli talvisodan alla noin 900 miestä. Talvisodassa siitä muodostettu pataljoona taisteli Muolaanjärven kupeella. Sen vastuulla oli myös Suursaari, josta tuli jään vahvistuttua suorastaan vihollisen silmätikku. Suurhyökkäyksen kiivaimpina päivinä tappiot nousivat yli sataan mieheen päivässä.

Sakari Viinikainen on kouvolalainen opetusneuvos ja paikallishistorioitsija, joka on kirjoittanut lukuisia kiitettyjä historiateoksia. Viimeisimpiä ovat Rautatiesota 1918 (2017) ja Teatterikuninkaan sota - Kustaa III:n ja Katariina Suuren taistelu Kymijoesta (2015).


Katso myös