Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Kahden kodin lapset — Miten tuen lasta vanhempien avioerossa

Mäkijärvi, Leena
Nimeke: Kahden kodin lapset — Miten tuen lasta vanhempien avioerossa
Tekijät: Mäkijärvi, Leena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522911414
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.1.2015
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 37.42 Lasten ja nuorten huolto ja suojelu
Avainsanat: Yleissopimus lapsen oikeuksista, asuminen, avioero, eroaminen (ihmissuhteet), erolapset, huoltajuuskiistat, lapsen asema, lapsen huolto, lapset (ikäryhmät), nuoret, tukeminen, uusperheet, vuoroasuminen, vuorovaikutus
Suomessa avioeroissa syntyy joka vuosi 30 000 uutta erolasta ja -nuorta. Jokainen lapsi on yksilö, eikä kukaan syvimmiltään voi tietää ennalta, miten lapsi elää, kokee ja tuntee vanhempiensa eron. Aikuisten vastuu lapsen tukemiseen hänen ikäkautensa ja yksilöllisten ominaisuuksien perusteella on suuri: ilman tukea lasta ei saa jättää.

Kahden kodin lapset -kirja on Leena Mäkijärven yli 20 vuotta jatkuneen eroperheiden lasten ja nuorten auttamistyön myötä syntynyt teos. Erikoisosaaminen hänelle on tullut lasten ja nuorten suorassa kuulemisessa. Vanhemmat voivat todella auttaa lasta ja nuorta. Kirja kannustaa siihen jo ennen avioeroa, kun näyttää siltä, että mitään ei ole enää tehtävissä. Lapsi voi selvitä erosta hyvin, mutta tarvitsee kaiken tuen.

Kirja on tarkoitettu vanhemmille, isovanhemmille, perheiden ystäville ja lähiaikuisille, sosiaalialan ammattilaisille, asianajajille sekä kaikille niille ammattilaisille, jotka joutuvat työssään ottamaan osaa lasten ja nuorten elämän vaikeimman asian ratkaisemiseen.

Kasvatustieteiden maisteri Leena Mäkijärvi on lasten oikeuksien puolestapuhuja, lapsen ja nuoren äänenkannattaja. Kirjoitettuaan vuonna 1995 kirjan Viikonloppulapsi hän toi ensimmäisenä Suomessa julkisuuteen laajalti lapsen oikeudet avioerossa. Kirjassa julkaistiin Suomen ratifioima Lapsen Oikeuksien Julistus. Leena Mäkijärvi on kirjoittanut useita oppaita ja kirjoja lasten ja nuorten asioista. Hän haastaa kirjoillaan aikuisen hankkimaan tietoa lapsesta ja nuoresta ja kaikissa toimissaan ottamaan huomioon lapsen todellisen edun. Leena Mäkijärvi on kysytty luennoitsija, jonka luennot koskettavat herkkyydellään ja voimallaan.


Katso myös