Juoksijan sydän

Torgeby, Margus
Nimeke: Juoksijan sydän
Tekijät: Torgeby, Margus (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522912282
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 16,95 € (15,41 € alv 0 %)


Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Muut tekijät: Ahola, Veikko (Kääntäjä)
Kustantaja: Docendo
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 194
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Urheilu ja liikunta
Kirjastoluokka: 79.1 Liikunta. Urheilu
Kansalliskirjaston asiasanat: juoksijat, juoksu, elämänmuutokset, muutto, syrjäseudut, elämäntapa, muutos, vaihtoehtoinen elämäntapa, Ruotsi
Ladattava digitaalinen julkaisu, 2017
EPUB
12,91 €

Syrjäisellä Öckerön saarella kasvanut Markus Torgeby oli teini-ikäisenä hyvin lahjakas pitkänmatkanjuoksija. Kunnianhimoinen valmentaja otti nuorukaisen suojatikseen ja päätti valmentaa tämän Euroopan huipulle.

Kovat tavoitteet toivat ulkopuolisia paineita ja vaatimuksia, jotka söivät juoksemisen iloa. Samaan aikaan Markus joutui myös ottamaan vastuun MS-tautiin sairastuneesta äidistään. Sitten nuori lupaus loukkasi vakavasti jalkansa harjoitusleirillä ja joutui lopettamaan ainoan asian, joka tuotti hänelle nautintoa: juoksemisen.

20-vuotiaana Markus päätti jättää kaiken ja muuttaa yksin metsään Jämtlantiin. Mukaansa neljän vuoden mittaiseksi venyneelle erakkotaipaleelleen hän otti vain juoksemisen: se oli hänen huumeensa, joka saattoi tuhota hänet ja pelastaa hänet mutta jota ilman hän ei voinut elää.

”Pelastukseni oli se hetki, jolloin loikkasin laatikosta ja karistin pois kaiken, mikä oli mitattavissa: etäisyydet, nopeudet ja ajat. Se, mikä saa monet liikkeelle, myös estää monia.”

Juoksijan sydän on unohtumaton kirja juoksemisesta ja elämästä, jotka ovat joskus yksi ja sama asia.