Juoksijan sydän

Torgeby, Markus
Nimeke: Juoksijan sydän
Alkuteos: Löparens hjärta
Tekijät: Torgeby, Markus (Kirjoittaja)
Ahola, Veikko (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522912282
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Löparens hjärta
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 194
Tuoteryhmät: Urheilu ja liikunta
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 79.1 Liikunta. Urheilu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: juoksijat, juoksu, elämänmuutokset, muutto, syrjäseudut, elämäntapa, muutos, vaihtoehtoinen elämäntapa
Avainsanat: Ruotsi, elämänmuutokset, elämäntapa, juoksijat, juoksu, muistelmat, muutos, muutto, syrjäseudut, vaihtoehtoinen elämäntapa
E-kirja, 2017
EPUB
9,90 €

Syrjäisellä Öckerön saarella kasvanut Markus Torgeby oli teini-ikäisenä hyvin lahjakas pitkänmatkanjuoksija. Kunnianhimoinen valmentaja otti nuorukaisen suojatikseen ja päätti valmentaa tämän Euroopan huipulle.

Kovat tavoitteet toivat ulkopuolisia paineita ja vaatimuksia, jotka söivät juoksemisen iloa. Samaan aikaan Markus joutui myös ottamaan vastuun MS-tautiin sairastuneesta äidistään. Sitten nuori lupaus loukkasi vakavasti jalkansa harjoitusleirillä ja joutui lopettamaan ainoan asian, joka tuotti hänelle nautintoa: juoksemisen.

20-vuotiaana Markus päätti jättää kaiken ja muuttaa yksin metsään Jämtlantiin. Mukaansa neljän vuoden mittaiseksi venyneelle erakkotaipaleelleen hän otti vain juoksemisen: se oli hänen huumeensa, joka saattoi tuhota hänet ja pelastaa hänet mutta jota ilman hän ei voinut elää.

”Pelastukseni oli se hetki, jolloin loikkasin laatikosta ja karistin pois kaiken, mikä oli mitattavissa: etäisyydet, nopeudet ja ajat. Se, mikä saa monet liikkeelle, myös estää monia.”

Juoksijan sydän on unohtumaton kirja juoksemisesta ja elämästä, jotka ovat joskus yksi ja sama asia.


Katso myös