Juha Nurminen - Itämeren etuvartiossa

Ekholm, Kai
Nimeke: Juha Nurminen - Itämeren etuvartiossa
Tekijät: Ekholm, Kai (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523827943
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.2.2024
Hinta: 14,90 € (13,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: yritysjohtajat, liikemiehet, meriensuojelu, säätiöt, yritykset, perheyritykset, huolintaliikkeet, logistiikka-ala, henkilöhistoria, historia, Itämeri, Suomi
Kovakantinen kirja, 2024
Lankasidos, Ylivetokannet, Päänauha, Painetut esilehdet, Kannet laminoitu
30,90 €

Perheyrittäjä ja karttamies, joka antoi sydämensä Itämeren suojelulle.

Henkilökuva merenkulkuneuvos Juha Nurmisesta vie yrityselämän ja Itämerensuojelun ytimeen. Kirja kuvaa Nurmisen pitkää luontosuhdetta ja sen kehittymistä Itämeren suojeluun ja John Nurmisen säätiön perustajaksi. Näin mertensuojelun maailmanennätys syntyi.

Itämeren etuvartiossa on hengästyttävä kuvaus perheyrittäjä Juha Nurmisesta ja hänen taloushistoriastaan. Nurmisen pitkällinen luontosuhde johti Itämeren suojeluun, josta on ollut meriensuojelun maailmanennätys. Kirjassa kuvataan poikkeuksellisen avoimesti Nurmisen sukua, kollegoita, karttakeräilyä, palkittujen kirjojen tekemistä ja sitkeäsydämisen luontoihmisen periksiantamattomuutta. Myös aikakauden verkostot ja toimijat on kuvattu ainutlaatuisella tarkkuudella. Nurmisen onnistumiset ja epäonnistumiset tuovat uutta käsitystä suomalaisen perheyrittäjän arjesta.

Kai Ekholm on arvostetuimpia tietokirjailijoitamme. Hän kirjoittanut kiitetyn Jörn Donner, kuinka te kehtaatte -elämäkerran (Docendo 2020), Matti Nykäsen elämäkerran Pilviin kahlittu poika (2023) ja kolmekymmentä muuta tietokirjaa. Ekholm on saanut tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon, vuoden tiedekirjapalkinnon ja Suomen PENin sananvapauspalkinnon. Ekholm toimi 17 vuotta Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitajana.


Katso myös