Jääkylmät jäljet

Booth, Stephen
Nimeke: Jääkylmät jäljet
Alkuteos: Blood on the tongue
Tekijät: Booth, Stephen (Kirjoittaja)
Raitio, Risto (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 952541034X
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 2.1.2004
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Alkuteos: Blood on the tongue
Kustantaja: Docendo
Sarja: Blue Moon
Julkaisuvuosi: 2004
Kieli: suomi
Sivumäärä: 473
Tuoteryhmät: Pokkarit
Blue Moon – Käännösdekkarit
Kirjastoluokka: T84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: 1945, 2000-luku, emigrantit, etsintä, hylyt, kadonneet, kauppa, lento-onnettomuudet, lentokoneet, lentäjät, luonnonsuojelualueet, menneisyys, muistoesineet, paleltuminen, pikkukaupungit, poliisikirjallisuus, poliisilaitokset, pommikoneet, puolalaiset, rikosetsivät, rikoskirjallisuus, salaisuudet, sota-aika, sotilasilmailu, talvi, tunnistaminen, työyhteisöt, vainajat
Pohjois-Englannin jylhän Peak Districtin keskitalvi voi olla kylmä ja luminen. Stephen Boothin aiemmista teoksista tutut konstaapeli Ben Cooper ja ylikonstaapeli Diane Fry työyhteisöineen joutuvatkin selvittämään miksi hangesta löytyy kaksi vainajaa. Nuori nainen paleltuu sodanaikaisen lentokoneenhylyn lähelle, ja lumiaura kolhii tienoheen heitettyä miestä. Cooper kiinnostuu Fryn mielestä kohtuuttoman paljon myös talvella 1945 tapahtuneesta pommikoneen maahansyöksystä. Alkaa kuitenkin yhä vahvemmin näyttää siltä, että sodanaikaisilla ja uusilla tapauksilla on yhteytensä.
Jääkylmissä jäljissä talvenkohmeinen Peak District ja sen ihmiset ovat yhtä eläviä kuin kesäaikaan Mustassa koirassa ja Neitseiden tanssissa.


Katso myös