Isoveli

Sigurdsson, Skúli
Nimeke: Isoveli
Alkuteos: Stóri bróðir
Tekijät: Sigurdsson, Skúli (Kirjoittaja)
Matthíasson, Marjakaisa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524100014
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 8.5.2024
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Stóri bróðir
Kustantaja: Minerva
Sarja: Jäämaa 1
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 528
Tuoteryhmät: Dekkarit ja jännitys
Uutuudet
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: Islanti, Reykjavík, hyväksikäyttö, korruptio, kosto, lapsuus, lastenkodit, menneisyys, poliisi (organisaatiot), rikostutkijat, toimittajat, veljet, väkivaltarikokset
Äänikirja, 2024
MP3
16,90 €

E-kirja, 2024
EPUB
14,90 €

Vanhoilla synneillä on hintansa. Nyt on tullut maksun aika.

Islannin parhaaksi dekkariksi vuonna 2022 valittu Isoveli on hyytävä tarina rakkaudesta, menetyksestä – ja äärimmäisestä kostosta. Tiukka jännitysnäytelmä, jonka lopun yllätyskäänteet vetävät maton lukijan alta.

Mustiin pukeutunut mies pahoinpitelee lenkkeilijän Reykjavikin laitamilla ja katoaa kuin aave yöhön. Kukaan ei tiedä kuka hyökkääjä on, tai mikä on syynä hänen tekoonsa.

Poliisi yrittää selvittää hyökkääjän henkilöllisyyttä siinä onnistumatta. Pääosassa on kokenut poliisi Héðinn, jonka poliisipäällikkö siirtää syrjään tutkinnasta ja asettaa johtoon Magnúsin, joka hallitsee hallintoasiat mutta ei ymmärrä kenttätyöstä mitään.

Toimittaja Emil Porsteinssonuskoo, että hyökkäys on yhteydessä aiemmin Reykjavikissa tapahtuneisiin väkivallantekoihin ja että hyökkääjä vaanii uhrejaan systemaattisesti.

Ajan mittaan päällekarkaaja käy yhä raaemmaksi ja alkaa lopulta surmata uhrejaan. Tutkimustensa edetessä Emil tulee siihen tulokseen, että salaperäinen mustapukuinen mies katsoo toimivansa rikoksen uhreiksi joutuneiden puolustuskyvyttömien ihmisten puolesta. Hän on ottanut oikeuden jakamisen omiin käsiinsä.

Isoveli aloittaa uuden Jäämaa-dekkarisarjan, jossa kokenut poliisi Héðinn tutkii Islannissa tapahtuvien raakojen murhien sarjaa. Näyttämönä toimii Islannin jylhä ja arvaamaton luonto.

Skúli Sigurðsson on islantilainen lakimies, joka nousi heti esikoiskirjallaan Isoveli Islannin parhaiden dekkaristien joukkoon. Sigurðsson on toiminut myös journalistina ja tehnyt humanitaarista työtä pakolaisoikeusasioissa YK:ssa.


Katso myös