Huumeparonin käsikirja — Näin huumebisnes toimii

Wainwright, Tom
Nimeke: Huumeparonin käsikirja — Näin huumebisnes toimii
Alkuteos: Narconomics
Tekijät: Wainwright, Tom (Kirjoittaja)
Immonen, Antti (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522914118
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 5,90 € (5,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Narconomics
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 253
Tuoteryhmät: True crime
Dekkarit ja jännitys
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 30.16 Kriminologia. Kriminaalisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: huumekauppa, huumausainerikokset, huumeet, kauppa, markkinat (taloustiede), rikollisuus, järjestäytynyt rikollisuus, harmaa talous, huumepolitiikka
Avainsanat: Iso-Britannia, harmaa talous, heavy metal, henkilöhistoria, historia, huumausainerikokset, huumeet, huumekauppa, huumepolitiikka, järjestäytynyt rikollisuus, kauppa, markkinat (taloustiede), muusikot, rikollisuus, rock, sävellykset, yhtyeet, äänilevyt
Huumekaupassa liikkuu maailmanlaajuisesti vuositasolla 300 miljardia dollaria ja sillä on 250 miljoonaa asiakasta, mutta miten se lopulta toimii?

Aivan kuten muukin suurbisnes, vastaa tutkiva journalisti Tom Wainwright. Huumekaupassa McDonald'sin ja Coca-Cola Companyn kaltaisten yritysten opit näkyvät huumekauppiaiden toiminnassa aina brändiarvon rakentamisesta asiakaspalvelun hienosäätöön saakka.

Tässä kirjassa Wainwright käy Andien kokaiiniviljelmillä, Väli-Amerikan vankiloissa, Coloradon marihuanapuodeissa ja internetin Pimeän verkon huumeluolissa. Niissä hän tutustuu bolivialaiseen kokaiinioppaaseen Bin Ladeniin, salvadorilaiseen jengipäällikkö Old Liniin, uusiseelantilaiseen ökyrikkaaseen pilleritehtailija Starboyhin sekä lupsakkaan meksikolaiseen mummoon, joka paistaa mustikkalettuja suunnitellessaan murhia. Presidenttien, poliisien ja teini-ikäisten palkkatappajien kanssa he selittävät, mikä on päästä varpaisiin ulottuvien tatuointien bisnesmerkitys, miten jengit päättävät keskinäisestä kilpailusta tai yhteistyöstä ja miksi huumekartelleille yhteiskuntavastuu on yllättävän tärkeä asia.

Huumeparonin käsikirja on paitsi analyysi huumekaupan toiminnasta myös silmiä avaava puheenvuoro siitä, miten sitä vastaan voi menestyksellä kamppailla.

"Yksi viime vuosien kiinnostavimmista bisneskirjoista.” - Management Today

Tom Wainwright työskentelee The Economist -lehden toimituspäällikkönä. Hän vastasi lehden Väli-Amerikan uutisoinnista vuosina 2010-2013. Huumeparonin käsikirja on hänen esikoisteoksensa.


Katso myös