Huijarisyndrooma — Miksi en usko itseeni? (vaikka olen oikeasti hyvä)

Ekman, Tiina
Nimeke: Huijarisyndrooma — Miksi en usko itseeni? (vaikka olen oikeasti hyvä)
Tekijät: Ekman, Tiina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523126435
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 7-14 arkipäivää
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kust. tuotetunnus: 13421456
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 218
Tuoteryhmät: Elämäntaito
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: itsetunto, alemmuudentunne, itseluottamus, minäkuva, osaaminen, ammattitaito, vähättely, ahdistus, pelko
Avainsanat: ahdistus, alemmuudentunne, ammattitaito, itseluottamus, itsetunto, minäkuva, osaaminen, pelko, pelot, vähättely
E-kirja, 2017
EPUB
9,90 €

Entä jos en olekaan riittävän pätevä?

Perusteellinen ja havainnollinen tietokirja huijarisyndroomasta. Se kertoo, mistä tässä yleisessä ahdistusoireilun muodossa on kysymys, ja tarjoaa keinoja saada se hallintaan.

Mistä kumpuaa vahva mielikuva, ettei oikeasti osaa sitä, mitä on tekemässä? Että ennen pitkää jää kiinni ja paljastuu huijariksi?

Huijarisyndrooma on samankaltainen ilmiö kuin perfektionismi. Pelko osaamattomaksi ja epäpäteväksi paljastumisesta piiskaa tekemään yhä enemmän, yhä paremmin. Paraskaan suoritus ei riitä vakuuttamaan itseä, että on riittävän hyvä.

Tutkimuksissa on arvioitu, että 70 % ihmisistä kokee ainakin yhden tällaisen episodin elämässään. Joillakin tämä tapa ajatella ja tuntea suhteessa omaan itseen muuttuu kliiniseksi ilmiöksi, huijarisyndroomaksi. Seurauksena on vakavaa ahdistusta ja uupumusta.

Ekman esittelee kirjassaan ansiokkaasti huijarisyndrooman syitä ja mekanismeja sekä tapoja löytää terve itseluottamus.

Tiina Ekman on psykologi ja psykoterapeutti, ja hän on erikoistunut työssään erilaisten ahdistusoireiden hoitamiseen. www.psykologit.fi -verkkosivuille hän on koonnut ahdistukseen liittyvää tietoa ja luonut ahdistusoireiden hoitoon sopivan askel askeleelta -polun.


Katso myös