Herraskansaa — Elämäni natsieliitin sisäpiirissä

Schirach, Henriette von
Nimeke: Herraskansaa — Elämäni natsieliitin sisäpiirissä
Alkuteos: Der Preis der Herrlichkeit
Tekijät: Schirach, Henriette von (Kirjoittaja)
Isola, Maija (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523124707
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.2.2017
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: Der Preis der Herrlichkeit
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.2 Elämäkerralliset hakuteokset
Avainsanat: Saksa, historia, kansallissosialismi, kolmas valtakunta, naiset, natsit, puolisot, sotarikokset
Valaiseva aikalaiskuvaus Kolmannen valtakunnan puolue-eliitin elämästä sen sisältä käsin.

Henriette tapasi Hitlerin ensi kertaa vuonna 1921 isänsä valokuvastudiossa ollessaan vain kahdeksanvuotias. Vielä tuolloin ei ollut olemassa Führeriä, vain mukavanoloinen setä, josta tuli vuosikausiksi Henrietten isällinen ystävä.
Vuonna 1932 Henriette meni naimisiin Baldur von Schirachin kanssa, josta myöhemmin tuli Wienin Gauleiter, natsipuolueen aluejohtaja. Elämä Saksan valtaapitävien keskuudessa oli kaikin puolin etuoikeutettua.
Ystävyys Hitlerin kanssa kuitenkin päättyi, kun Henriette rikkoi hiljaisuuden tabun ja vaati Hitleriä tilille juutalaisten julmista pakkosiirroista, joita oli ollut todistamassa Hollannissa.

Henrietten muistelmat nuoruudestaan, natsien valtaannoususta, Kolmannen valtakunnan ajasta ja sodanjälkeisestä ajasta on kirjoitettu vailla historiallista etäännytystä, sellaisina kuin hän natsi-ideologian sokaisemana nuo vaiheet eli ja koki. Juuri kertomuksen omakohtaisuus ja rehellisyys tekevät tästä muistelmateoksesta aivan erityisen dokumentin natsi-Saksan valtaapitävistä ja heidän ”hovistaan”.

Henriette von Schirach syntyi Münchenissä vuonna 1913. Hänen isänsä oli Hitlerin henkilökohtainen valokuvaaja Heinrich Hoffman. Henriette on yksi niistä harvoista henkilöistä, joiden tiedetään henkilökohtaisesti vaatineen Hitleriä tilille juutalaisten julmasta kohtelusta.


Katso myös