Herrashuvilan verannalla

Fredrikson, Erkki
Nimeke: Herrashuvilan verannalla
Tekijät: Fredrikson, Erkki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522915443
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 7,90 € (7,18 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 196
Tuoteryhmät: Historia
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: porvariskulttuuri, porvaristo, säätyläiset, kesänvietto, huvilat, sosiaalinen elämä, tapakulttuuri, säätykierto, suvut, liikemiehet, kauppaneuvokset, yhteiskunnallinen muutos, sääty-yhteiskunta, kulttuurihistoria, rakennushistoria, henkilöhistoria, historia
Avainsanat: 1800-luku, 1880-1945, 1900-luku, Lohikoski (Jyväskylä)
Värikäs sukellus viime vuosisadan alkupuolelle.

Herrashuvilan verannalla on puolen vuosisadan mittainen kuvaus säätyläisestä kesähuvilaelämästä suuressa Paloniemen huvilassa Keski-Suomessa.

Säätyläiseksi kohonneen pankinjohtajan ja hänen perheensä huvilaelämästä kertovassa kirjassa on ainutlaatuinen kuvitus, joka yksityiskohtaisen tekstin kanssa havainnollistaa vieraanvaraista huvilaelämää, merkillisiä koneita ja muita aikansa innovaatioita, rantasaunan syntyhistoriaa, pukeutumis- ja tapakulttuuria, keittiön tuotoksia ja pöydän iloja, kalastusta, ravustusta sekä puutarhan hoitoa.

Kirja on myös kuvaus sosiaalisesta noususta aikana, jolloin säätyläisyyden määritteet olivat hyvää vauhtia murenemassa.

Teoksen on kirjoittanut herrashuvilassa kesiään viettänyt filosofian lisensiaatti ja kamarineuvos Erkki Fredrikson, joka on eläköitynyt museointendentin toimesta. Hän on aiemmin julkaissut yli 20 tietokirjaa historian monilta aloilta. Edellinen kirja oli Rivakka lakkitehtailija - Eero Fredriksonin kaikenkarvaisia sattumuksia (2017).


Katso myös