Helpotuksen historia

Dekkers, Midas
Nimeke: Helpotuksen historia
Alkuteos: De kleine verlossing
Tekijät: Dekkers, Midas (Kirjoittaja)
Leeuwen, Sanna van (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522915344
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 14,90 € 4,90 € (4,45 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Alkuteos: De kleine verlossing
Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 244
Tuoteryhmät: Kaikkituotteet
Historia
Tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 90.2 Yleinen kulttuurihistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuurihistoria, ulostaminen, ulosteet, vatsa, toiminta, tavat (tapakulttuuri), ruoansulatus, käymälät, henkilökohtainen hygienia, yksityisyys, historia
Avainsanat: henkilökohtainen hygienia, historia, kulttuurihistoria, käymälät, ruoansulatus, tavat (tapakulttuuri), toiminta, ulostaminen, ulosteet, vatsa, yksityisyys
Vessassa käyminen on länsimaisen yhteiskunnan vihoviimeinen yksityisasia ja tabu. Ruoanlaitto ja syöminen ovat suosittuja puheenaiheita ja sosiaalisia toimintoja, mutta se, mikä tulee lopulta ulos, on asia, josta korkeintaan kuiskaillaan häveliäästi ja joka huuhdotaan pois näkyvistä kuin todiste rikoksesta.

Hollantilainen biologi ja kulttuurihistorioitsija Midas Dekkers on sitä mieltä, että tämän häveliäisyyden vuoksi olemme menettäneet kosketuksen olennaiseen osaan itseämme. Vatsan toiminta on yhtä tärkeää kuin hengittäminen, syöminen ja nukkuminen. Jotain elämää rikastavaa, luovaa ja jopa nautinnollista.

Dekkers esittää henkilökohtaisen, kulttuurisen, tieteellisen, historiallisen ja ympäristönäkökulman jokapäiväiseen tuotteeseemme. Hän pureutuu ruoansulatukseen, vatsan kiehtovaan toimintaan, itse toimitukseen ja vessaetikettiin sekä lannan suureen taloudelliseen merkitykseen.

Dekkers kirjoittaa hersyvällä huumorilla ja vetävällä tyylillä mitä luonnollisimmasta asiasta, johon tämän kirjan lukemisen jälkeen suhtautuu pakostakin aivan toisin.

”Helpotuksen historia osoittaa taas kerran, että Dekkersillä on kultainen kynä.” New Scientist

”Niille, jotka eivät vielä tiedä: me emme ole yhtä kuin aivomme, olemme yhtä kuin suolistomme. Tässä kirjassa on tuttu Midaksen kosketus: hänen briljantin, terävän tyylinsä ansiosta on vaikea pidätellä naurua.” Medisch Contact

Midas Dekkers (s. 1946) on hollantilainen menestyskirjailija, joka on koulutukseltaan biologi. Hän on kirjoittanut lasten ja nuorten kirjoja sekä tietokirjoja mm. kuolemasta ja punatukkaisuudesta. Dekkers tunnetaan Hollannissa paitsi oppineisuudestaan, myös humoristisesta tyylistään, joka on saanut useita jäljittelijöitä.


Katso myös