Haaveiden haaksirikko — Elli Forssell-Rozentālen elämä

Vaherjoki-Honkala, Saara
Nimeke: Haaveiden haaksirikko — Elli Forssell-Rozentālen elämä
Tekijät: Vaherjoki-Honkala, Saara (Kirjoittaja)
Holma, Maaria (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523757684
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 5.9.2023
Hinta: 16,90 € (15,36 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 10t 0m 0s
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Avainsanat: Elli Forssell-Rozentāle, taidemaalarit, kulttuurivaikuttajat, avioliitto, kulttuurielämä, kulttuurisuhteet, henkilöhistoria, Latvia, Suomi, laulajat
Kovakantinen kirja, 2023

24,90 €

E-kirja, 2023
EPUB
14,90 €

Naistaiteilijan osa

Kiehtova elämäkerta laulajatar Elli Forssell-Rozentālesta kertoo kauniisti elämästä, naiseudesta ja uhrauksista. Se antaa äärimmäisen tarkan ajankuvan ja kuvaa elämän koko kirjon iloineen ja suruineen.

Haaveiden haaksirikko kertoo suomalaisen laulajattaren tiestä Helsingin musiikkiopistosta Italian ja Ranskan musiikkiopintojen kautta konsertoivaksi taiteilijaksi. Baltian konserttikiertueella Elli Forssell valloittaa eloisuudellaan arvostetun latvialaisen taidemaalarin. Ensi kohtaamisella on seurauksensa. Elli päätyy Riikaan Latvian kansallistaiteilijaksi kutsutun Janis Rosentālsin puolisoksi.

Elli Forssell-Rozentāle oli aikansa naistaiteilija, jonka oma ura hiipui miehen taiteen jalkoihin. Laulajattaren urasta tuli muusan, puolison ja äidin osa perheen kasvaessa, mutta myös ajan saatossa vahva silta Suomen ja Latvian kulttuurisuhteiden kehittäjänä ja ylläpitäjänä.

Ellin kirjeissä 1900-luvun alun kulttuurielämä avautuu ainutlaatuisesti. Sukuun ja ystäväpiiriin kuului suuri määrä aikansa kulttuuripersoonia kuten Ellin serkku Maila Talvio, Helmi Krohn, Erkki Melartin, E. N. Setälä, Emmy ja Aino Achté sekä Aino Kallas. Ellin taidesalongissa vierailivat mm. Akseli Gallen-Kallela, Eero Järnefelt, Pekka Halonen, Eliel Saarinen ja Emil Wikström.

FM Saara Vaherjoki-Honkala (s. 1953) on taide- ja kulttuurihistorioitsija, joka opettaa elämäkertakirjoittajia ja kirjoittaa kulttuurihistoriallisia artikkeleita lehtiin. Hän on ollut myös muutamassa Latvian kulttuuria käsittelevässä teoksessa artikkelikirjoittajana. Kirjailija on erikoistunut Latvian kulttuuriin ja historiaan sekä arkkitehtuuriin ja sen symboliikkaan. Hän harrastaa klassista musiikkia ja myös kuvataide sekä Ranskan kulttuuri ovat lähellä hänen sydäntään. Kirjailija asuu Turussa.


Katso myös