Fatbardhe Hetemaj - Matkalaukullinen aurinkoa — pakomatka pohjoiseen

Roiha, Heli
Nimeke: Fatbardhe Hetemaj - Matkalaukullinen aurinkoa — pakomatka pohjoiseen
Tekijät: Roiha, Heli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524924399
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.10.2010
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2010
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 168
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkilöhistoria, kosovolaiset, pakolaiset, perheet, maahanmuuttajat, ulkomaalaiset
Avainsanat: Kosovo, Suomi, albaanit, henkilöhistoria, kosovolaiset, maahanmuuttajat, muistelmat, pakolaiset, pakolaisuus, perheet, ulkomaalaiset
Fatbardhe Hetemaj valittiin vuonna 2009 vuoden pakolaisnaiseksi tunnustuksena hänen rasismin- ja muukalaispelon vastaisesta toiminnastaan.

Fatbardhe on tullut tunnetuksi räväköistä puheenvuoroistaan tv:ssä, radiossa ja lehdistössä. Julkisuutensa hän on käyttänyt puhumalla ihmisten auttamisen, lähimmäisenrakkauden ja työnteon merkityksestä yhteiselle hyvinvoinnillemme.

Fatbardhe ei tullut Suomeen yksin. Tämä kirja kertoo myös hänen perheestään, joka joutui lähtemään kotimaastaan Kosovosta sumuisena aamuna vuonna 1992. Päivän mittaan sää muuttui aurinkoisemmaksi. Perheestä kertoo paljon jo se, että he huomasivat auringon pakomatkallaankin.

Pakolaisen tie ei ole koskaan helppo. Emine ja Miftar Hetemajn nelilapsinen perhe oli päättänyt rakentaa itselleen parhaan mahdollisen elämän uudessa, oudossa kotimaassaan. Ensimmäiset 11 kuukautta perhe asui Oulussa ja muutti sitten Helsinkiin. Vanhemmilta opittu koulutuksen ja työn arvostus on kantanut aikuistuvassa jälkikasvussa hyvää hedelmää.

Hetemajn perheen lisäksi tässä kirjassa kuullaan myös presidentti Ahtisaaren kokemuksista Kosovossa. Yhdessä koskettavista puheistaan Fatbardhe onkin sanonut: "Ahtisaari on pelastanut perheeni ja maani."


Katso myös