Eturintaman iskujoukko — romaani talvisodan ratkaisun hetkistä

Hattula, Markku
Nimeke: Eturintaman iskujoukko — romaani talvisodan ratkaisun hetkistä
Tekijät: Hattula, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524925556
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.8.2011
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2011
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: eKirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Avainsanat: Kainuu, arkielämä, neuvostoliittolaiset, puolustussota, sankaruus, sissisota, sotakirjallisuus, sotarintama, sotatoimet, sotilaat, suomalaiset, taistelut, talvisota
Mukaansatempaava eturintamakuvaus Kainuun rintamalta: "talvisodan ihme" sotamies Arvo Hartikaisen ja hänen kumppaniensa kokemana.

Hartikainen pääsee talvisotaan vähän myöhemmin kuin toiset ikäisensä nuoret miehet, mutta osoittautuu pian kylmähermoiseksi ja pelottomaksi taistelijaksi. Hän hankkiutuu jatkuvasti erikoiskomennuksille ja tekee pienen ryhmänsä kanssa tuhoisia sissi-iskuja venäläisten selustaan ja rintamalinjojen välimaastoon.

Samalla sodan raadollisuus iskee vasten kasvoja, kun kaverit kaatuvat rinnalta, ja oma henkikin on monesti hiuskarvan varassa. Hartikainen taistelee yhä pienemmäksi käyvän ryhmänsä kanssa aikaa ja ylivoimaista vihollista vastaan.

Todentuntuinen taistelukuvaus on kunnianosoitus suomalaiselle sotilaalle ja yhtä aikaa myös pysäyttävä ruohonjuuritason tarina sodan armottomasta todellisuudesta.


Katso myös