Estonian salaisuudet

Tamminen, J. K.
Nimeke: Estonian salaisuudet
Tekijät: Tamminen, J. K. (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523757424
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 3.1.2023
Hinta: 9,90 € (9,00 € alv 0 %)

Kansikuva: Lataa painokelpoinen kansikuva
Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 249
Tuoteryhmät: Tieto
Kirjastoluokka: T92.74 Suomen historia vuodesta 1946-
Avainsanat: haaksirikot, lautat (matkustaja-alukset), onnettomuustutkinta, kyseenalaistaminen, merionnettomuudet, salaisuudet, salaliittoteoriat, suuronnettomuudet, laivat, meriliikenne, onnettomuudet, historia, Itämeri
Äänikirja, 2021
MP3
12,90 €

E-kirja, 2021
EPUB
9,90 €

Kovakantinen kirja, 2021

24,90 €

Tiedämmekö edelleenkään, mitä Estonialla todella tapahtui ja miksi?

Matkustaja-autolautta M/S Estonian uppoaminen 28.syyskuuta 1994 oli järkyttävä uutinen koko maailmassa. Tapahtumasta on jatkuvasti kertynyt uutta ja ristiriitaista todistusaineistoa, jonka J. K. Tamminen on koonnut ajatuksia herättäväksi kirjaksi.

J. K. Tamminen kuvaa koskettavasti onnettomuusyön tapahtumat, mutta ei tyydy kertaamaan jo aiemmin luettua. Vaikka Estonian upppoamisen mahdolliset syyt voidaan tyhjentävästi kirjata, jää avoimiksi monta kysymystä, joihin ei edelleenkään ole saatu vastausta. Miksi kaikkea hylyn tutkimuksissa taltioitua ei ole saatettu julkisuuteen? Miksi onnettomuuteen liittyviä asiakirjoja on useissa maissa julistettu vuosikausiksi salaisiksi? Miksi pintaan jo nostettu Estonian keulavisiirin tappi heitettiin takaisin mereen? Miksi aukko laivan kyljessä löydettiin vasta yli 20 vuotta laivan uppoamisen jälkeen, vaikka jotkut alukselta pelastuneet kertoivat siitä jo aiemmin? Miten nimilistoilta katosi sinne jo kertaalleen merkittyjen nimiä? On huhuttu sotatarvikkeiden kuljetuksista, kokaiinilasteista, Venäjän mafiasta, kadonneista kapteeneista ja jopa murhista.

Tamminen on haastatellut kymmenien vuosien aikana lukuisia henkilöitä ja perehtynyt aiheeseen liittyvään aineistoon aivan tuoretta virolaista viranomaisraporttia myöten. Lopputuloksena syntynyttä kirjaa ei malta laskea käsistään.

J. K. Tamminen on Virossa asuva kirjailija, lakimies ja teologi. Tamminen on julkaissut rikosromaanitrilogian sekä lukuisia tietokirjoja erilaisesta rikollisuudesta.


Katso myös